PRÁCE 🧰

Je výhodnější karavan nebo obytný vůz koupit nebo půjčit?

29. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Cestování s karavanem nebo obytným vozem je dobrodružství pro děti i dospělé. Pokud si chcete podobnou dovolenou také užít, nemusíte si karavan nebo obytný vůz nutně kupovat. Existuje řada míst, kde si můžete domeček na kolečkách půjčit.

Vyplatí se koupit nebo půjčit karavan nebo obytný vůz?

Články na téma koupě karavanu nebo obytného vozu:

  1. Koupě obytného vozu: Na co si dát pozor?
  2. Koupě nového nebo ojetého karavanu: Tipy, jak na to
  3. Koupě karavanu nebo obytného vozu bez komplikací
  4. Vyplatí se koupit nebo půjčit karavan nebo obytný vůz? - právě čtete

Koupě karavanu nebo obytného vozu

Při nákupu vlastního obytného vozu musíte počítat nejen s jednorázovou investicí na jeho pořízení. Je třeba započítat i peníze, které budete muset dát za pojištění, servisní kontroly a opravy.

Měli byste také mít zajištěné místo, kde bude karavan nebo obytný vůz zaparkovaný, když s ním zrovna nebudete na cestách.

Všechny náklady je dobré si spočítat a zároveň si upřímně odpovědět na otázku, jak často a na jak dlouhou dobu budete s karavanem jezdit. Pokud byste ho využívali na jednu nebo dvě dovolené do roka, vyjdou vás hodně draho.

V případě, že budete s karavanem nebo obytným vozem jezdit téměř každý víkend nebo plánujete několika týdenní nebo dokonce měsíční cestu, pak už se vám nákup vyplatí.

Půjčení obytného vozu nebo karavanu

V případě, že si karavan nebo obytný vůz půjčíte pouze na čas vaší dovolené, ušetříte si nejen finance, ale také starosti. Nebudete muset vydat peníze za pořízení vozu, ani se nebudete muset starat o pojištění a servis.

Zároveň vám odpadnou i starosti s parkováním. Vozítko si vyzvednete a zase vrátíte přímo v půjčovně.

V případě, že si chcete kempování vyzkoušet nebo užít jako zpestření na týdenní dovolené, najděte si ve svém okolí spolehlivou půjčovnu, kde si zarezervujete vybraný model a v daný termín budete moct vyrazit.

Zaplatíte tak pouze částku za dobu, kdy budete karavan nebo obytný vůz opravdu využívat. Plus musíte samozřejmě počítat s kaucí, kterou ale, v případě, že se k vozu budete chovat slušně a vrátíte ho ve stejném stavu jako jste si ho půjčovali, dostanete zpět.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články