PRÁCE 🧰

Je součástí povinné výbavy motorkáře reflexní vesta?

28. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chystáte se vyrazit provětrat jednostopý stroj? A víte, co by vám nemělo chybět ve výbavě podle zákona i podle zdravého rozumu?

Reflexní vesta na motorku: Je součástí povinné výbavy?

Články na téma reflexní prvky:

  1. Reflexní prvky pro chodce - povinnost nosit reflexní prvky
  2. Viditelnost chodců aneb povinné reflexní prvky
  3. Reflexní vesta
  4. Povinná výbava na motorku - právě čtete

Povinná výbava na motorku

Povinnou součástí výbavy motorkáře je v současné době pouze motolékárnička. Ta by měla obsahovat 1 kus hotového obvazu s 1 polštářkem, 1 kus hotového obvazu se 2 polštářky, 1 kus škrtícího obinadla pryžového a 1 pár pryžových latexových rukavic.

Od 1. října 2018 navíc platí, že datum expirace lékárničky už nehraje roli. Můžete mít i starší kousek, který je ale stále funkční. V případě, že by vám lékárnička na motorce chyběla, dopouštíte se přestupku, který vás bude stát až 2 000 korun.

Při cestě by vás pak policejní hlídka neměla přistihnout bez platných dokladů. Jedná se hlavně o řidičský průkaz, malý techničák a zelenou kartu.

Rexlexní vesta nově součástí povinné výbavy

Důležitou věcí, která by žádnému motorkáři neměla rozhodně chybět, je reflexní vesta na motorku. Kdybyste museli vstoupit do silnice v případě defektu nebo při nehodě, budou o vás projíždějící řidiči mnohem lépe informováni. Rexlexní vesta na motorku je součástí povinné výbavy motorkáře nově od roku 2022.

Reflexní vestu na motorku seženete v kamenných obchodech i v e-shopech za několik set korun. Hodnota, kterou ale pro vás může mít bude násobně vyšší. Pokud vyrážíte na kratší i delší cesty na moto, reflexní vestu si doma nezapomeňte.

Pokud si chcete užívat bezstarostnou jízdu na motorce, měli byste s sebou přibalit také sprej na defekt pneumatik, který pomůže v případné krizové situaci. Hodit se může také sprej na řetěz a sada na opravu prasklého lanka. Pro případ, že byste se stali účastníky dopravní nehody, mějte po ruce i formulář pro záznam o dopravní nehodě.

Zdroj info: Travel Adventure, Top pojištění, Motosekáč.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články