PRÁCE 🧰

Praktické doplňky do interiéru auta za pár korun

29. 8. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Na internetu i v malých obchodech lze sehnat mnoho doplňků do auta pro interiér, které ve svém autě oceníte a udělají vám radost. Jaké to jsou vychytávky a kde je možné je pořídit? 

Praktické doplňky do interiéru auta za pár korun

Články na téma praktické vychytávky do auta:

  1. Přehled nejlepších vychytávek do auta
  2. Ohřívač jídla do auta
  3. Praktické doplňky do interiéru - právě čtete

Pokud v autě trávíte více času, určitě jste si všimli, že některé věci je vhodné místo neustálého nošení vozit s sebou. Přinášíme několik tipů na praktické doplňky do interiéru auta, které pořídíte za pár korun.

Držák na telefon

První začneme neodmyslitelnou věcí v posledních letech. Držák na telefon se dnes vyskytuje snad v každém autě. Existuje mnoho druhů držáků telefonů. Ať už máte držák opatřený přísavkou na čelní nebo boční sklo, nebo pouze sponou, která se zasune do ventilátoru, či na klasické cvočky nebo na magnet. Avšak nemusíte mít pouze obyčejný držák na telefon, existují i takové držáky, do kterých když připevníte telefon a zasunete kabel, začne se vám telefon nabíjet. Případně existují také držáky umožňující bezdrátové nabíjení. Nejlevnější držáky koupíte již od 50 korun, ty "vymakanější" do dvou tisíc.

Praktické doplňky do interiéru auta - držák na telefon

Držák na nápoje

Pokud vaše auto nedisponuje držáky na pití (nejdříve se zkuste podívat opravdu všude, některé automobilky své držáky na nápoje schovávají velice chytře), po ranních cestách do práce zjistíte, že by byly opravdu potřeba. Držáků na pití existuje taktéž několik typů. Je možné koupit držáky nápojů, které se zasunou do prostoru okna a dveří, mezi sedačky, na přísavku a pro odvážné existují taktéž držáky do mřížek ventilace. Rozlišují se taktéž držáky na jeden, dva, či více nápojů. Bylo by vhodné se koukat po kvalitnějších držácích. Přece jen, nechcete pak čistit sladký čaj či kávu z koberečků a sedaček.

Praktické doplňky do in- teriéru auta - držák na nápoje

Organizér, síťka, či uzavíratelná krabice do kufru

Pokud vozíte více věcí v kufru, rozhodně využijete látkový organizér, síťku, či uzavíratelnou plátěnou krabici. Díky tomuto interiérovému doplňku do auta, si do každé přihrádky můžete vložit cokoliv a vždy budete vědět co kde je. Krabice je taková méně násilná možnost, vše z kufru do ní naházíte a prostě uzavřete. Pokud budete vybírat uzavíratelnou krabici do kufru, určitě se koukněte po nějakých kartonových, které jsou však potáhnuté látkou. Tyto krabice budou odolnější vůči nárazům v kufru. Zcela nevhodná je pak plastová krabice, kterou po pár zatáčkách rozbijete. Pokud v kufru vozíte málo věcí a nechcete, aby vám po něm lítaly, můžete si pořídit i pružnou síťku, kterou upevníte na dno kufru. Své věci pak jednoduše strčíte pod síťku, která je udrží na jednom místě.

Sprej na odstraňování námrazy

Sprej využijete hlavně v zimě, a to v případě, že parkujete venku anebo vlastníte bezrámová okna. Sprej na odstraňování námrazy můžete s sebou vozit v kufru pořád. Rozmrazíte jím například přimrzlý zámek, či zamrzlá okna. Pokud vlastníte bezrámová okna, rozhodně se vyplatí při příchodu k autu postříkat sprejem lištu, kde se zasouvá okno při otevírání bezrámových dveří. Tím a následným oškrábáním ledu kolem lišty předejdete shánění nových motorků a lan pro odskoky oken. Odmrazovač pořídíte v jakémkoliv auto obchodě již od rovné stokoruny.

Kapesníčky a vlhčené ubrousky

Vlhčené ubrousky a kapesníčky se budou vždycky v autě hodit. Nejen při nečekaných radovánkách, ale také v případě, že potřebujete něco rychle setřít z plastových povrchů nebo si očistit ruce. Taktéž je využijete v případě, že cestujete s dětmi. Kapesníčky i vlhčené ubrousky koupíte prakticky na každém rohu a jejich cena se bude pohybovat kolem 20 korun a zároveň se jedná o jeden z nejpraktičtějších doplňků do interiéru auta.

Praktické doplňky do interiéru auta - papírové nebo vlhčené kapesníčky

Láhev s čistou vodou

Pokud se rozhodne s sebou vozit láhev s čistou vodou ujistěte se o její těsnosti, abyste pak nemuseli řešit vytopený kufr, či ještě hůř, vlhké koberečky v interiéru. Čistou vodu s sebou můžete vozit nejen kvůli nenadálé žízni, ale taky si s ní můžete opláchnout ruce, či obličej. Jako neposlední využití ji můžete u starších aut použít v opravdu těch nejkrajnějších mezích do nádobky chladiče jako alternativu za chladicí kapalinu

Praktické doplňky do interiéru auta - láhev vody

Zdroj médií: unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články