PRÁCE 🧰

Škoda Kamiq - jaké koupit zimní pneumatiky?

5. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy Škoda

Hledáte, jaké jsou povolené rozměry pneumatik na vozidlo Škoda Kamiq? Pokud vybíráte nové zimní pláště, je důležité si zjistit jaké rozměry jsou pro váš vůz povolené.

Jaké zimní pneumatiky na Škoda Kamiq

S výběrem vám mohou pomoci odborníci v pneuservisu, kteří by vám po několika správně položených otázkách, měli nabídnou pláště, které budou vyhovovat vašim požadavkům, a především vašemu vozidlu. Jistým vodítkem při výběru nových zimních pneumatik mohou být též výsledky testů. Přehled vhodných plášťů na vozidlo značky Škoda Kamiq můžete najít v našem článku. Škoda Kamiq jako městský crosover a menší SUV značky Škoda je nepřímým nástupcem Škody Yeti. Na jaký rozměr pneumatik můžete Kamiqa obout najdete ve velkém technickém průkazu v jeho dolní polovině. Přehled zimních plášťů je spojen z recenzí samotných uživatelů, podpořený testy odborníků na zimní pneumatiky.

Michelin PILOT ALPIN 5

Mezi nejlepší prémiové pláště patří francouzská klasika Michelin PILOT ALPIN 5. Uživatelé kladně hodnotí především její skvělou přilnavost na sněhu a ledu, špičkový komfort a krátkou brzdnou dráhu. Michelin PILOT ALPIN 5 v rozměru 205/55 R17 pořídíte od 4 132 korun.

BFGoodrich gForce Winter 2

ADAC v roce 2022 hodnotí tuto vyšší střední třídu pneumatik třemi hvězdičkami. Stejně jako AutoBild v roce 2021. Hodnotící uživatelé hodnotí pneumatiky kladně především při klidné jízdě na sněhu. Při ostřejší jízdě jsou pneumatiky slabší a v teplých dnech při nouzovém brzdění plavou a odskakují. V rozměru 205/55 R17 lze pneumatiky pořídit od 2 748 korun.

Barum Polaris 5

Nízkonákladové zimní pneumatiky české společnosti Barum - Polaris 5, patřící pod skupinu Continental, jsou vhodné pro řidiče, kteří potřebují každodenně dojíždět do práce v městských a příměstských oblastech. Dezénová směs zimních plášťů Barum snadno odolává výkyvům teplot a má dobrou adhezi na sněhu. V poměru cena/výkon se jedná o kvalitní pneumatiku. Barum Polaris 5 v běžném rozměru 205/55 R17 pořídíte již od 2 072 korun.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, Continental, odborník.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články