PRÁCE 🧰

Dacia Duster - jaké koupit zimní pláště?

10. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy Dacia

Hledáte, jaké jsou povolené rozměry pneumatik na vozidlo Dacia Duster? Všechny povolené rozměry pro vozidlo Dacia Duster najdete ve velkém technickém průkaze v jeho dolní polovině. Při výběru zimních pneumatik je důležité koupit správný rozměr a velikost.

Jaké zimní pneumatiky na Dacia Duster

Pokud si nejste jistí, s výběrem vám mohou pomoci odborníci v pneuservisu. Náš přehled zimních plášťů vhodných pro vozidlo Dacia Duster je spojen z recenzí samotných uživatelů, podpořený testy odborníků na zimní pneumatiky. Dacia Duster jako rumunské pětimístné SUV je nejčastěji obouváno na zimní pláště v rozměru 215/65 R16, 205/55 R16, 215/70 R16 a 215/60 R17.

Goodyear UltraGrip Performance 

Dle hodnocení Autozeitung 2019 získaly pneumatiky pět hvězdiček, ADAC je v roce 2017 ohodnotil na tři hvězdičky. Výrobce udává hlučnost 70 dB a uživatelé hodnotí kladně především jízdu na sněhu a suchu. Po první sezóně si však někteří uživatelé, kteří vlastní vozidla s vyšší hmotností, stěžují na špatné udržování auta v jednom směru na sněhu či ledu a horší trakci. Pneumatiku v rozměru 215/65 R16 pořídíte již od 2 663 korun.

Kleber Krisalp HP3

Dobrý poměr cena/výkon je typický pro tyto pneumatiky Kleber, které mají vyšší kilometrový nájezd, dobrý záběr na sněhu, ale na suchu jsou hlučné. Výrobce uvádí hlučnost 69 dB a brzdnou dráhu kratší až o 2,2 metrů ve srovnání s jejím předchůdcem. Efektivní brzdění a vyšší přilnavost na zledovatělém povrchu poskytují pneumatiky Kleber Krisalp HP3. Pneumatiku v rozměru 215/65 R16 pořídíte již od 2 146 korun.

Barum Polaris 5

ADAC v roce 2022 ohodnotil české Barumky dvěma hvězdičkami. Na sněhu jsou tyto pneumatiky z ekonomické třídy velice nadprůměrné. Horší je jejich hlučnost a jiné jízdní vlastnosti. Česká Barum Polaris 5, patřící pod skupinu Continental, je vhodná především pro řidiče, kteří potřebují každodenně dojíždět do práce v městských a příměstských oblastech. Pneumatiku v rozměru 215/65 R16 pořídíte již od 2 333 korun.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, Continental, odborník.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články