PRÁCE 🧰

Jaké je nejlepší SUV střední třídy mezi ojetinami?

8. 1. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

SUV střední třídy je už dost pohodlné pro rodinu, ale servis není tak drahý, stejně tak nebude nijak vysoká spotřeba. A v ojetinách je hodně z čeho vybírat!

Ford Kuga jako zástupce třídy nejlepší ojeté SUV střední třídy

Bazarová SUV do 200 000 korun

Ford Kuga (2008-2013)

Mnohdy neprávem opomíjený zástupce z kategorie "středně velké SUV". Přitom jezdí moc pěkně a projevem není Kuga vůbec uhoupaná, jako někteří konkurenti. Naopak, tužší podvozek umí v zatáčkách hmotnější karoserii podržet a přesně vykroužit řidičem požadovaný oblouk. Na interiéru se samozřejmě už věk trochu projevil, ale motory se řadí k nadprůměrně spolehlivým.

Škoda Yeti

Tady už bude potřeba trochu se nabídkou probírat, protože Yeti ve slušném stavu a s nestočenými kilometry není úplně běžný úkaz v inzerci. Chtějte ideálně benzín, naftové pohonné jednotky představují riziko z důvodu vysokého nájezdu. Ačkoliv, pokud je jasná servisní historie, tak možná stojí za zvážení. Krásně jede především dvoulitrové TDi, které má i příjemnou spotřebu. Yeti umí sloužit věrně a spolehlivě a když už se něco pokazí, tak oprava většinou nevyjde extrémně draho. Výhodou je i široká servisní síť a dostupnost dílů. Podle některých názorů se jedná o jednu z posledních "poctivých" škodovek.

SUV z druhé ruky do 300 000 korun

Toyota RAV4 (2005-2012)

"Ravka" je kus spolehlivé japonské techniky. Tedy s benzínovým motorem, s naftovými agregáty už to takový karneval není a je lepší se jim vyhnout. Řízení vám toho moc nepoví, ale podvozek je skutečně univerzální. Zvládne cokoliv od silnice po lehčí až středně náročný terén, a to se zachováním přijatelné míry pohodlí. Navíc je opravdu robustně postavený a nechá si hodně líbit. Na české silnice v podstatě asi ideální vůz.

Hyundai Tucson (2015-2020)

Hyundai Tucson - ojeté SUV k doporučení

Druhý nejnovější Tuscon se v ceně "do tří kil" teprve začíná objevovat v inzerci, proto je potřeba při nalezení slibného kousku moc neotálet. Benzinové šestnáctistovky (byla verze s přeplňováním a bez) nejsou špatné, ale zklamou výkonem - hodí se spíš pro klidnější řidiče. Z naftových motorů hledejte dvoulitr, který je spolehlivý, nemá vysokou spotřebu a výkonově stačí i na plně naložené auto. Na žádné specifické závady Tucsony netrpí, akorát brzdové kotouče to vzdávají dřív než u konkurentů.

Ojetá "esúvéčka" do 400 000 korun

Subaru Forester (2014-2018)

Subaru Forester - doporučujeme mezi ojetými vozy SUV

Možná se to na první pohled nezdá, ale Forester si nechá líbit i opravdu kruté podmínky a terén, kde by konkurenti neuspěli. Jako služebáky je nikdo nekupuje, většina inzerátů pochází od soukromníků, kteří si svá auta opečovávají. Kdo má Forestera, většinou dobře ví proč a taky se k němu podle toho chová. Odpovídá tomu i nabídka - těchto vozů se majitelé nezbavují rádi. Z motorů si vybírejte dle libosti, nic nespolehlivého tady nenajdete. Prověřte spíše stav podvozku, který bývá někdy vzhledem k plně využívaným schopnostem auta zralý na generálku.

Suzuki Vitara (2015-do dnes)

Do 400 tisíc to bude asi spíš sotva zajetý vůz, než ojetina. Vitara je jednoduchá a odolná, hledejte motor 1.6 VVT spojený s manuální převodovkou. Je potřeba benzínový agregát trochu vytáčet, aby ožil. Spotřebu s klidem udržíte do sedmi litrů na sto, pokud tedy nebudete Vitaru prohánět po dálnicích. Nechá si líbit i terén, na SUV si jen nehraje, není to vůz plný technologických vychytávek, světýlek a displejů. Namísto toho nabídne mechanickou odolnost a jednoduchost.

Nabídka ojetých vozů SUV

V katalogu ojetin naleznete velký výběr vozů typu SUV. Prohlédněte si nabídku. V případě zájmu můžete listovat také mezi novými a předváděcími vozy SUV.

Zdroj médií: Flickr.

Podobné články