PRÁCE 🧰

Financování vozu Volkswagen Passat: Vyplatí se leasing, koupě za hotové nebo půjčka?

9. 2. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak na nákup vozu Základní info k financování nákupu vozu Volkswagen

Automobil Volkswagen Passat vám na cestách poskytne dostatek komfortu a bezpečí. Tento moderní vůz představuje skvělý dopravní prostředek jak pro manažery, tak i menší rodiny s dětmi. Pojďte se podívat na to, jakým způsobem můžete zajistit jeho financování.

Nejlepší způsoby financování vozu Volkswagen Passat

Články na téma financování nákupu vozu Volkswagen:

  1. Nejlepší způsoby financování vozu Volkswagen Passat - právě čtete
  2. Nejlepší způsoby financování vozu Volkswagen Golf
  3. Nejlepší způsoby financování vozu Volkswagen Tiguan

Volkswagen Passat: Elegantní vůz střední třídy

Základní variantou vozu Volkswagen Passat je limuzína s motorizací 1.5 TSI Evo s označením Business. Tento vůz může být váš za 750 990 Kč. V balíčku získáte například LED světla, volant potažený kůží nebo moderní klimatizaci.

Vyšší stupeň pak nese označení Elegance, který vyjde na 887 900 Kč. Oproti předchozí variantě pak nabízí vylepšení navigační systém nebo zásuvku pro cestující na zadních sedadlech.

Nejvyšší verze pak dostala jméno R-Line a je určena hlavně pro sportovní řidiče. Její cena je 964 900 Kč. Oceníte na ní hlavně rozšířené prahy, multifunkční volant nebo sportovní sedadla.

Pokud toužíte po voze Volkswagen Passat, můžete si zvolit způsob financování, který vám bude nejvíce vyhovovat. Pokud máte k dispozici dostatečnou částku, můžete ho uhradit i v hotovosti. V případě, že se vás tato možnosti netýká, jsou na výběr další varianty. Mezi ně patří:

  1. Spotřebitelský úvěr
  2. Finanční leasing
  3. Operativní leasing

Pořízení vozu Volkswagen Passat za hotové

Pokud je kupní cena vozu Volkswagen Passat pouze tak vysoká, že ji zvládnete uhradit z vlastních zdrojů, je to pro vás dobrá zpráva. Díky tomu se vůz ihned stane vaším majetkem a budete s ním moct nakládat podle své libosti. Zároveň se také vyhnete dlouhodobému splácení. A samozřejmě také úrokům, které by vám cenu vozu zvýšily.

Také byste měli myslet na to, abyste se nevydali ze všech svých rezerv. Tím, že se stáváte majitelem vozu na vás také přechází řada povinností - například platit povinná pojištění. Proto byste si měli být jistí, že tato investice nezasáhne váš rozpočet příliš.

Výhody:

  • Jste majitel auta
  • Nepřeplatíte kupní cenu
  • Nebudete dlužit žádné bance

Nevýhody:

  • Musíte nejprve našetřit celou částku
  • Měli byste mít rezervu
  • Budete platit další náklady

Nejlepší způsoby financování vozu Volkswagen Passat

Koupě automobilu Volkswagen Passat na spotřebitelský úvěr

Řada bank v současné době nabízí spotřebitelský úvěr. Pokud si chcete s jeho pomocí pořídit automobil, máte v zásadě dvě možnosti. Jednou z nich je půjčka bez určení účelu. Ta je ale v mnohém méně výhodná. Tou lepší variantou je pak úvěr určený přímo pro pořízení auta. Nabízí vám lepší podmínky a je snazší na něj dosáhnout.

Pokud byste chtěli takový úvěr využít, měli byste si v první řadě pořádně spočítat, jestli si ho můžete dovolit. A to i z dlouhodobého hlediska. Pokud o úvěr požádáte, měli byste počítat s tím, že si vás velmi pečlivě proklepne i banka. Tomuto procesu se říká scoring. Pomocí něj vás pak zařadí do určité kategorie klientů. Pokud vás schválí, úvěr dostanete. Pokud budete zařazeni do kategorie rizikových klientů, úvěr vám bude zamítnut.

V případě schválení, se připravte na splácení úvěru a také to, že kupní cenu vozu ve výsledku přeplatíte. Zároveň se ale stanete majitelem vozu. Z toho také vyplývají také povinnosti platit povinná pojištění a další provozní náklady.

Výhody:

  • Nemusíte naráz vydat celou částku
  • Auto je ihned vaše
  • Zbudou vám finanční prostředky

Nevýhody:

  • Cenu vozu přeplatíte
  • Musíte projít schvalovacím procesem
  • Platíte všechny náklady

Volkswagen Passat na finanční leasing

Pokud si rozhodnete pořídit vůz pomocí finančního leasingu, měli byste se v první řadě připravit na to, že budete muset uhradit akontaci. Následně vás pak čeká splácení. Na to byste se měli připravit, protože pokud byste nebyli schopni splácet, mohli byste přijít jak o vůz, tak i o peníze, které jste do té doby uhradili.

Abyste mohli být v klidu, měli byste si zároveň s leasingem sjednat také pojištění schopnosti splácet. To vás může v případě finančních potíží zachránit.

Po dobu leasingu je majitelem auta leasingová společnost. Z toho vyplývá i to, že se stará o povinná pojištění. Po splacení se pak majitelem vozu stanete vy.

Výhody:

  • Po uhrazení vozu bude auto vaše
  • Nestaráte se o pojištění vozu
  • Nemusíte mít plnou kupní cenu

Nevýhody:

  • Po dobu leasingu je majitelem firma
  • Můžete o vůz přijít
  • Je třeba uhradit akontaci

Nejlepší způsoby financování vozu Volkswagen Passat

Nový Volkswagen Passat na operativní leasing

Zcela specifickou variantou pro pořízení vozu Volkswagen Passat je operativní leasing. S jeho pomocí si auto od leasingové společnosti v podstatě jen pronajímáte, ta je celou dobu jeho majitelem.

Operativní leasing můžete mít za dohodnutých podmínek. Mezi ně patří například výše měsíční splátky, doba leasingu nebo maximální nájezd kilometrů. V rámci měsíční splátky je započítané i pojištění a další servis. I tak bývá ale měsíční splátka nižší než u finančního leasingu.

Po uplynutí operativního leasingu se auto vrací do leasingové společnosti. Vy si pak můžete například vybrat zcela nový Volkswagen Passat a sjednat si další operativní leasing.

Výhody:

  • Není třeba velká počáteční investice
  • Můžete využívat zcela nový vůz
  • Neplatíte pojištění

Nevýhody:

  • Máte daný nájezd kilometrů
  • Nejste majitelem vozu
  • Neměli byste vůz poškodit

Způsoby financování vozu Volkswagen Passat

Pokud se rozhodnete pro pořízení vozu Volkswagen Passat můžete zvolit jednu z možností financování. Pokud máte dostatek financí, můžete si vůz pořídit rovnou. V případě, že ne, můžete využít některou jinou možnost financování. Mezi ty patří spotřebitelský úvěr, finanční leasing nebo operativní leasing. Záleží na tom, který způsob vám vyhovuje nejlépe.

Zdroj info: volkswagen, internet.
Zdroj médií: Michaela Rubešová.

Podobné články