PRÁCE 🧰

Jak si MG ZS vede oproti konkurenci v nabitém segmentu kompaktních SUV?

5. 3. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady MG

MG ZS vstupuje do konkurencí nabité třídy kompaktních SUV. Bojuje především cenou, štědrou výbavou a vnitřním prostorem. Jak ale obstojí ve srovnání s konkurencí?

MG ZS - konkurence

Ačkoliv je MG ZS jedním z nejdostupnějších kompaktních SUV na trhu, tak ale musí bojovat s tvrdou konkurencí, která nabízí prestižnější značku nebo příznivější cenovku. Jaká tedy konkurence MG ZS opravdu je a co nabízí? Porovnávat budeme se základní verzí MG ZS s cenovkou začínající na 444 490 korunách.

Dacia Duster

Nemůžeme začít ničím jiným než synonymem pro auto za příznivou cenu. Poslední generace rumunského SUV je povedené auto. Oproti MG boduje možností pohonu 4x4 a velmi dobrými schopnostmi v terénu. To je ale vykoupené jízdními vlastnostmi na silnici, které určitě nepatří na špičku třídy. Dacia MG deklasuje v počtu nabízených pohonných jednotek. K dispozici jsou benzinové i naftové motory a nechybí ani varianta na LPG. Většina nabízených motorů má také vyšší výkon než motory v MG.

Z pohledu výbavy je ale situace jiná. Cenou se Dacia MG vyrovná v prostředním výbavovém stupni Journey a se základním motorem o skromném výkonu 91 koní. Dokáže sice nabídnout automatickou klimatizaci, kterou MG nemá, celkově je ale výbava o chlup chudší. Nejslabší je ale Dacia z pohledu vnitřních rozměrů, ačkoliv objem zavazadlového prostoru je s MG téměř totožný.

SsangYong Tivoli

Korejský konkurent MG ZS na to jde v mnoha ohledech velmi podobně jako MG. Cenově se pohybují na stejné úrovni a oba nabízejí nadstandardní základní výbavu. MG se tolik nezaměřuje na bezpečnostní výbavu a jízdní asistenty, takže zde je Tivoli jasným vítězem. I v něm se ale musíte spokojit s pouze manuální klimatizací. Ne všem taky sedne vnější, ale i vnitřní vzhled.

SsangYong nabízí sice jen dva motory, ale variant pohonu je na výběr více. K dispozici je jeden benzinový a jeden naftový motor, oba se slušným výkonem (163 a 136 koní), překonávajícím MG. Možností je pak i pohon všech kol. Tivoli je ale menší vůz, což se podepsalo na vnitřním prostoru i na objemu kufru, který má pouze 395 litrů.

SsangYong Tivoli

Škoda Kamiq

Po posledním zdražování pořídíte tuzemské kompaktní SUV za nejméně 479 900 korun. Za to dostanete litrový tříválec s výkonem 110 koní a šestistupňovou manuální převodovkou. Základní motorizace Kamiqu je tak silnější než ta v MG ZS a přítomnost šesti rychlostních stupňů je také výhodou. Stejně jako MG ale nenabízí pohon všech kol.

V základním výbavovém stupni Ambition dostanete třeba vyhřívaná přední sedadla nebo LED světlomety – ty ale nesvítí nijak zázračně. Apple CarPlay nebo Android Auto škodovka v základu taky nenabízí a spokojit se musíte pouze s ocelovými koly s kryty. Chybí také couvací kamera. Kamiq ale dostává už v základní výbavě mnoho bezpečnostních asistentů.

Kia Stonic

Kia je zajímavým soupeřem především díky ceně. V základu totiž začíná na částce 404 980. Za to ale dostanete pouze základní motorizaci s výkonem 84 koní. Za silnější litrový tříválec zaplatíte 444 980 korun. Stále se tak dokáže vyrovnat MG. Základní výbava je ale oproti MG ZS opravdu chudá. Postrádá LED světlomety, elektrické ovládání zadních oken, parkovací kameru a další. Kia Stonic je také menší než MG ZS. V interiéru to tolik znát není a Kia v něm nabízí docela dost místa, zavazadlový prostor tím ale doslova trpí a objemem je o více než 100 litrů menší. Je taky potřeba uznat, že kompaktní Kia není zrovna novinka.

Kia Stonic

Zdroj info: MG, Dacia, SsangYong, Škoda, Kia.
Zdroj médií: Radim Krejčík, Dacia, SsangYong, Škoda, Kia.

Fotogalerie (5 fotek)

Podobné články