PRÁCE 🧰

Cena polepu auta

20. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kromě celoplošné fólie na auto mohou například firmy využít částečných reklamních polepů, kterými tak na vůz přenesou třeba své logo nebo slogan. Kolik tahle sranda stojí?

Polep auta a cena: Kolik to stojí?

Kolik přibližně stojí ochranná fólie na auto jsme řešili už v jiném článku. Dneska se tak podíváme na reklamní polepy, které často můžete vidět na firemních vozech. Fyzická osoba si asi své auto polepovat nebude, ledaže by to byl třeba hodinový manžel. Případně byste si chtěli v rámci tuningu vyšperkovat karoserii nějakým vtipným nebo decentním polepem.

Reklamní polep auta, na co si dát pozor?

Samozřejmě i v případě polepů je nutné dbát na kvalitu a homologaci fólie, která se na auto lepí. O celkové částce polepu auta rozhoduje mnoho faktorů jako je kvalita materiálu, velikost polepu, barva fólie a místo umístění. Na rozdíl od autofólie, která se nanáší na celou karoserii, je částečný polep jednodušší v jeho sundávání. Nicméně tento krok bychom raději nechali na profesionálech, kteří používají speciální odstraňovač, a tak nehrozí poškození laku.

Cena polepu auta a jeho umístění

Na autě existuje mnoho ploch, které můžete nechat polepit. Například u osobního vozu to jsou dveře a nárazník, prahy dveří a nebo kompletní polep, tedy celé auto. V každém z těchto případů je nutné počítat s tím, že čím větší plocha bude, tím zaplatíte víc. Zatímco tedy za polepení předních dveří auta zaplatíte zhruba 1000 korun plus další peníze za návrh, tak u kompletního polepu reklamního auta si připravte 20 tisíc korun a více.

U dodávek je už možností, kam a jak polep umístit více, stejně tak je ale nutné počítat s vyšší cenou. Ačkoli budete-li si to brát do firmy, pak si vše můžete jistě dát do nákladů. Pak se samozřejmě polepují ještě kamiony, ale zde už je cena diametrálně větší a zřejmě existují nějaké množstevní slevy.

Je u polepu auta rozhodující cena?

V případě, že se rozhodnete pro částečný polep nenechávejte nic náhodě a raději než cenou, se řiďte především referencemi a certifikovanými společnosti, u kterých nehrozí, že vám na auto nanesou laciný materiál. V tomto ohledu se tedy nespoléhejte na super levné nabídky, nemusely by se vždy vyplatit. To samé platí pro sundávání polepu. Ve většině případů vám rovněž společnost může navrhnout design polepu sama a nebo za poplatek můžete použít svůj vlastní.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články