PRÁCE 🧰

Jak vybrat upínací popruhy pro převoz nábytku

16. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pokud chcete stěhovat nábytek svépomocí, budete ho muset pořádně ukotvit ve voze či na vozíku. Ať už pojedete od prodejce nebo z původního bytu, bez upínacích popruhů na auto se neobejdete. Víte, jaké vám poslouží nejlépe?

Vybíráme autopopruhy

Články na téma převážíme náklad:

  1. Vybíráme upínací popruhy na auto - právě čtete
  2. Pojištění vozíku a nákladu
  3. Označení nadměrného nákladu

Upínací popruhy na auto - gumové nebo pevné?

První otázkou, která před vámi bude stát při výběru, se bude týkat materiálu, ze kterého je popruh vyroben. Mezi základní možnosti patří gumové popruhy na auto známé pod názvem gumicuky nebo pevné popruhy na auto, jejichž součástí často bývá ráčna.

Ve většině případů oceníte pevné popruhy na auto, které přichytí převážený nábytek tak, aby se po voze nebo vozíku nepohyboval. Pokud byste ten samý kus nábytku uchytili pomocí gumových popruhů na auto, riskovali byste poškození jak nábytku, tak i vozu.

Gumové popruhy využijete také, ale ve specifických případech. Jedná se hlavně o uchycení dlouhých a úzkých předmětů na střechu vozu. Tam bude lehké pružení hrát s vámi. Ale samozřejmě platí to, že musíte popruh na auto pořádně uchytit a utáhnout.

Jak vybrat upínací popruhy na auto

Při výběru pevných popruhů na auto byste si měli nejdříve ujasnit, pro jaké účely je plánujete používat. Pokud potřebujete pouze jednorázově převézt několik kusů nábytku, budou vám stačit i levnější modely. U těch byste si ale měli dát pozor na sílu koncového drátu. Slabý drát se může ohnout a vyklouznout z úchytů.

V případě, že budete stěhovací popruhy na auto využívat opakovaně, měli byste vybrat kvalitnější produkt. Kromě zmiňovaného koncového drátu byste měli hlídat i kvalitu samotného popruhu. Silný upínací popruh na auto z kvalitního materiálu vám bude spolehlivě sloužit dlouhou dobu a vysoká nosnost umožní převážet téměř jakýkoliv druh nábytku.

Za předané zkušenosti a cenné rady děkujeme manželům Starým. Ti provozují e-shop s nábytkem www.bazarms-hk.cz a zajišťují pro své zákazníky rozvoz rozměrnějšího nábytku (komody, pohovky, křesla a další nábytek) svými vozy.

Zdroj médií: Bára Ulrychová.

Podobné články