PRÁCE 🧰

Nejlevnější cesta do Itálie (2022)

29. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Levné cestování autem Cesta do Itálie Cena cesty do Itálie

Dnešní ekonomika a inflace na tom není úplně nejlépe. Ceny paliv se také zvedly. Spoustu z vás bude zajímat nejlevnější cesta autem do Itálie.

Jak nejlevněji dojet do Itálie

Pomalejší, ale levnější

K docílení co nejlevnější cesty autem do Itálie se budeme bohužel muset vyhnout dálničním úsekům, ale využijeme nezpoplatněné silnice. Tím ušetříme na palivu a vyhneme se samozřejmě dálničním poplatkům. Na dálnici dosahujete průměrné rychlosti 120 km/h. Mimo dálnici pojede do Itálie převážně rychlostí kolem 80-90 i 100 km/h. Tato rychlost je u většiny aut nejúspornější.

Ničeho se nebojte

Pokud máte alespoň dálniční známku v České republice, tak zvolte raději dálnici. Jakmile přejedete hranice, narazíte v Rakousku na sinici 1. a 2. třídy. Na většině úseků je maximální povolená rychlost 100 km/h a jsou to rovné silnice. V dálce spatříte Alpy, kde se nachází úplně stejná silnice a maximální povolená rychlost je zde také 100 km/h, což nás mile překvapilo.

Cesta do Itálie autem cena

Měli jsme tu možnost vyzkoušet cestu autem do destinace Bibione tam i zpět s dieselovým i benzínovým motorem. Průměrná spotřeba u dieselu byla 5 litrů na 100 kilometrů a u benzínu 7 litrů na 100 kilometrů. Dnešní cena benzínu se pohybuje kolem 46 korun na litr a u nafty 48 korun na litr.

Tip redakce: Při cestě do Itálie se může stát porucha vozidla nebo nastanou jiné komplikace, které vám znepříjemní dovolenou. Proto se každému řidiči vyplatí sjednat cestovní pojištění. Nabídky pojišťoven za vás porovná kalkulačka cestovního pojištění.

  Nejlepší cestovní pojištění do Itálie

Bibione - 1 402 km (tam i zpět)

  1. Nafta - 3 360 korun
  2. Benzín - 4 508 korun

Grado - 1 380 km (tam i zpět)

  1. Nafta - 3 312 korun
  2. Benzín - 4 462 korun

Lido di Jesolo - 1 768 km ( tam i zpět)

  1. Nafta - 5 704 korun
  2. Benzín - 4 462 korun
Na co nezapomenout: Při cestě do zahraničí je dobré mít na paměti různé nenadálé události, které se mohou přihodit. Proto je dobré sjednat si před cestou připojištění, které vás před nepříjemnými riziky (např. porucha, vandalismus, krádež apod.) ochrání. Připojistit se můžete v rámci cestovka, případně se vyplatí sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Mapy.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články