PRÁCE 🧰

Jak nainstalovat Android Auto?

20. 10. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Většina moderních infotainmentů zvládá funkci, která v podstatě zrcadlí menu a rozhraní telefonu na displej v autě. Je to možné jak po kabelu, tak i bezdrátově.

Jak nainstalovat Android Auto?

Připojení kabelem

Jak stáhnout android auto? Zde je situace závislá na tom, jakou verzi operačního systému Android máte v telefonu nainstalovanou.

  • Android 4 a starší - bohužel jde o starší přístroj a Android Auto aplikace zde nepůjde.
  • Android 5 až 9 - zde bude třeba stáhnout Android Auto z Google Play. Poté již bude možné připojit telefon k infotainmentu a funkci spustit.
  • Android 10 a novější - nemusíte nic řešit, prostě připojte telefon kabelem k infotainmentu a po odsouhlasení připojení bude vše fungovat bez problémů.

Co když to nejde?

Jestli jste splnili výše uvedené podmínky a stále to nejde, může být problémů několik. Nejčastěji za to může konektor v autě - obvykle jich je několik a jen jeden je ten správný - komunikační, ostatní jsou jen nabíjecí. Takže se buď podívejte do manuálu, nebo to prostě vyzkoušejte a zapojte kabel jinam. Bývá to také zobrazeno symbolem u konektoru, což vám usnadní práci.

Další možností je vadný kabel. Ten se nejčastěji láme tam, kde přechází v konektor, protože v tomto místě je nejčastěji ohýbán a namáhán. Zkuste s ním trochu "zakvedlat", třeba se to chytne. Pokud ne, budete si bohužel muset koupit nový - zde doporučíme nešetřit a klidně investovat do textilem opleteného. Ty z naší zkušenosti vydrží déle. A nepřehánějte to s délkou, většinou postačí půl metru. Jestli si pořídíte dvoumetrové lano, bude se vám v autě zamotávat a zbytečně překážet.

Android Auto bezdrátově

Tady vás zklameme, ale neobejde se to bez investice. Existují chytré krabičky, které se připojí do USB konektoru auta a spárují s telefonem. Zvládnou zprovoznit funkci bezdrátově, protože se tváří, jako by byly tím telefonem ony. Namátkou lze vybrat dvě nejznámější, kterými jsou Carsifi a AAWireless neboli Android Auto Wireless. Objednat je budete muset asi ze zahraničí, ale podle toho, co se o nich lze dočíst, to funguje poměrně spolehlivě.

AA Wireless

Zdroj médií: autoblog.com, indiegogo.

Podobné články