PRÁCE 🧰

Návod, jak na bleskové sjednání povinného ručení během několika minut

13. 2. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení

Povinné ručení chrání peněženku řidiče v případě způsobené dopravní nehody. Škoda do sjednaného limitu se hradí právě ze zákonného pojištění. Jak si ale vybrat to nejlepší a sjednat ho online?

Poradíme, jak sjednat povinné ručení online

Kde sjednat povinné ručení?

Povinné ručení dnes již nabízí všechny pojišťovny na našem trhu. Rozsah jejich ochrany a zejména pojistné limity jednotlivých produktů se ale mezi sebou zásadním způsobem liší. Je proto vždy dobré produkty vzájemně porovnat. A to můžete učinit dvěma způsoby:

  1. Fyzické srovnání na základě podkladů od pojišťoven: Tato metoda je zbytečně náročná, zdlouhavá a ve finále poměrně nepřesná.
  2. Online srovnání pomocí nezávislých porovnávačů a kalkulaček: Na základě vstupních parametrů za vás zmíněné nástroje porovnají dostupné produkty.

A kde sjednat povinné ručení, které jste si na základě výše uvedených možností srovnání vybrali? Buďto přímo v kamenné pobočce pojišťovny, nebo na jejích webových stránkách. Sjednat povinné ručení online ale můžete také pomocí zmíněné kalkulačky nebo srovnávače. Postup bude podobný, jako při klasickém sjednání přes web pojišťovny.

Náš tip: Naprostá většina pojišťoven vám za sjednání povinného ručení online nabídne zajímavou slevu nebo o něco nižší cenu.

Jak sjednat povinné ručení online?

Většina kalkulaček a srovnávačů za vás povinné ručení porovná na základě vstupních informací o osobě řidiče a vozidle. Obvykle je potřeba do formuláře zadat:

  • SPZ vozidla, na základě které se vyplní další údaje (typicky model a typ vozu, objem a výkon motoru)
  • Údaje o pojistníkovi (fyzická osoba, podnikatel, právnická osoba)
  • Jeho jméno, příjmení, věk a bydliště
  • Kontaktní údaje (telefon a e-mail)
  • Bonusy za bezeškodnou jízdu (vypočítávají se na základě délky předchozího pojištění a počtu způsobených nehod)

Jakmile se před vámi otevře aktuální nabídka povinného ručení a vy si vyberete to, které vám bude nejvíce sedět, můžete na sebe nechat kontakt, na základě kterého vám zavolá pojišťovací specialista, nebo si sjednat povinné ručení online sami během několika mála kliků.

Sjednání povinného ručení online vám zabere pár minut

V dalším kroku doplníte ostatní údaje o pojistníkovi (řidiči), na základě kterých se dopočítá konečná cena povinného ručení. Tu mohou ovlivnit ještě další připojištění, která si můžete k pojistce sjednat. Poté si vyberete frekvenci placení pojistného a zaplatíte kartou nebo bankovním převodem.

Náš tip: Při placení povinného ručení zvolte jednorázovou platbu. Bude to obvykle výhodnější, než kdybyste platili pojistku měsíčně či čtvrtletně.

Povinné ručení a online sjednání je hračka. Se zrušením je to složitější

Na sjednání povinného ručení online není nic složitého. Pokud byste si ale během následujících dvou měsíců svoje rozhodnutí rozmysleli nebo našli jinou a výhodnější nabídku, můžete uzavřené pojištění zrušit bez sankce. A pojišťovna vám vrátí celou nebo poměrnou část pojistného. Pamatujte ale, že pokud hodláte zrušit uzavřené povinné ručení později, můžete tak bez sankcí učinit pouze v několika specifických případech, které jsme si popsali v jednom z předchozích článků.

Zdroj info: Nezávislé online srovnávače a kalkulačky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články