PRÁCE 🧰

Rozmrazovač zámků: Jak moc je spolehlivý?

9. 10. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Rozmrazovače Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla Zimní sezóna Zamrzlé auto

Zimní sezóna se blíží a tak pokud nemáte možnost parkovat svoje auto v garáži, měli byste se připravit na odmrazování a rozmrazování různých částí vozu. Mimo jiné i zámků.

Rozmrazovač zámků: Pomůže rozmrazit auto?

Jak rozmrazit auto - jaké jsou možnosti?

S příchodem mrazů a sněhové nadílky začínají majitelům aut starosti. Často mají zamrzlé auto a před jízdou je třeba omést sníh ze střechy, oškrábat namrzlá okénka a někdy také rozmrazit zámek, abyste se do auta vůbec dostali.

To můžete udělat několika způsoby. Řada z nich jsou babské rady, které ale ve většině případů fungují. Nejsnazší to budete mít, pokud parkujete v dosahu elektrické zásuvky, to pak stačí vzít doma fén, namířit ho na zámek, zapnout a po pár minutách máte po problému. Tuhle možnost ale většina řidičů nemá.

Další variantou je nahřátí klíčku. Jste-li kuřáci, máte většinou po ruce zapalovač, pokud ne, nějaký si sežeňte. Chvilku klíček nahřívejte a pak zasuňte do klíčové dírky. Na první pokus se s ním ale raději nepokoušejte otočit. I když je samotný otvor již průchozí, drobné součástky v zámku by mohly být ještě stále zamrzlé. Pro jistotu nahřejte klíček ještě jednou a až pak odemkněte.

Rozmrazovač zámků je nejefektivnější

Efektivní metoda je použit rozmrazovač zámků. Většinou se prodává v malých lahvičkách, které můžete neustále nosit u sebe. Ze zřejmých důvodů ho raději nikdy nenechávejte v autě. Ve složení rozmrazovače najdete velké procento alkoholu, který plní funkci rozmrazovače zámků. Stačí tedy kápnout pár kapek na klíčovou dírku, kterou potřebujete odblokovat a chvíli počkat. Pokud je vrstva ledu silnější, můžete postup několikrát zopakovat. Pak už vám nebude nic bránit v nastoupení do auta a vyražení za vašimi cíli.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články