PRÁCE 🧰

Jak funguje bluetooth transmitter

12. 9. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chcete si pouštět svou vlastní hudbu z telefonu, ale auto, ve kterém právě sedíte, disponuje pouze starým kazetovým rádiem? Neztrácejte hlavu, písničky si můžete pouštět pomocí bluetooth transmitteru.

Co to je a jak funguje transmitter

Články na téma audio do auta:

  1. Zesilovač do auta
  2. Proč jsou origo autorádia tak drahá?
  3. Co je transmitter do auta a jak funguje?
  4. Co to je a jak funguje transmitter - právě čtete
  5. Jak přehrávat hudbu z mobilu v autě

Co je to FM transmitter?

FM transmitter je zařízení, které vám umožní si v autě se starým rádiem (na kazety nebo CD) pouštět hudbu. Hudbu si můžete pouštět pomocí USB kabelu, který zapojíte do transmitteru, nebo také bezdrátově, pomocí bluetooth.

Transmitter stačí jednoduše zastrčit do zásuvky automobilového zapalovače. Pokud si zrovna nechcete pouštět hudbu, můžete transmitter využít jako nabíječku vašeho mobilního telefonu, nebo jiných zařízení, které v autě máte.

Jak funguje transmitter a jak jej naladit/nastavit?

Bluetooth (FM) transmiter do auta funguje zcela jednoduše. Princip fungování závisí na nalezení stejné rádiové frekvence, jak na rádiu, tak na transmitteru. Díky tomu si pak můžete přes transmitter pouštět hudbu i jiné zvuky.

Ovládání transmitteru se od každého kusu může lehce lišit. Transmitter můžete ovládat přímo pomocí tlačítek, která se na něm nacházejí nebo i na samotném rádiu či dokonce i na ovladači. Takovou vychytávku ocení především pasažéři a „DJové“, sedící na zadních sedačkách.

Levné FM transmittery do auta si můžete pořídit už kolem několika stovek korun. Za vychytanější transmittery pak můžete zaplatit i několik tisíc.

Zdroj info: Auto-Moto-Elektronika, Alza.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články