PRÁCE 🧰

Ioniq je teď samostatná značka. Bude dělat čistě elektromobily

10. 8. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Pod hlavičkou Hyundai Motor Group teď bude krom značek Hyundai, Kia a Genesis ještě Ioniq. V portfoliu výrobce budou jen a pouze vozy poháněné elektrickou energií.

Ioniq jako název je vám možná povědomý. Ano, jedná se o vůz, který automobilka Hyundai nabízela v hybridní i čistě elektrické verzi. Od nynějška však bude jméno sloužit jako samostatný brand. Z toho, co jsme se zatím dozvěděli, jsou v plánu tři vozy.

Prvním z nich je Ioniq 5, který by měl být na trhu už v příštím roce. Vychází z konceptu Hyundai 45, který bylo možné spatřit na autosalonu ve Frankfurtu. Půjde o crossover střední velikosti a vůz už byl nachytán i při testech na veřejných komunikacích. To znamená, že je relativně blízko dokončení vývoje.

Z konceptu Prophecy pak vychází Ioniq 6, který má být odhalen někdy v roce 2022. Půjde o sedan s výrazně aerodynamickými křivkami, který nahradí současný Hyundai Ioniq Electric, jehož výroba bude ukončena.

Velké elektrické SUV pak bude Ioniq 7. Na ten si ještě počkáme, plného odhalení bychom se měli dočkat až v roce 2024. Vůz by ale mohl konkurovat třeba Audi e-tron nebo Tesle Model X. Otázka ale je, kde bude za ty tři a půl roku konkurence a do jak moc konkurenčního prostředí sedmička přijde.

Zdroj médií: Hyundai.

Podobné články