PRÁCE 🧰

Jak prodat auto na inzerát

21. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Prodej auta je vážná věc, a tak asi přemýšlíte nad tím, kde vůz nabídnout a především, jak celý proces prodeje probíhá, obzvlášť když auto nechcete prodávat přes bazar.

Inzerce aut: Jak snadno a rychle prodat auto

Články na téma jak prodat auto online:

  1. Inzerce aut: Jak snadno a rychle prodat auto - právě čtete
  2. Jak na prodej auta online
  3. Prodej ojetého auta přes inzerát
  4. Kde prodat auto na internetu

Vhodnou variantou, kde nabídnout auto, bude vždy online inzerce aut. Na internetu najdete nepřeberné množství stránek, na kterých můžete inzerovat auto i motorku.

Raději vybírejte známější portály, kde je šance, že se auto prodá rychleji a nebude muset čekat měsíce, než si ho někdo všimne. Ve většině případů je registrace zdarma, pouze pokud byste trvali na topování, tedy posouvání vašeho inzerátu výše, museli byste zaplatit. Každý portál má tuto službu zpoplatněnou jinak.

Cílem je auto co nejrychleji prodat, abyste s penězi mohli dále nakládat. V takovém případě je nutné mít inzerát propracovaný a lepší než ho mají ostatní. Důležité jsou kvalitní fotografie, které zobrazují i případná poškození a vady na voze. Fotí se samozřejmě i uklizený interiér a kufr, pokud máte sezonní pneu k prodeji, vyfoťte i je.

Dále je vhodné napsat technické údaje o voze, především o jaký motor se jedná, jaký má výkon, čím se řadí, jaký je kilometrový nájezd, jestli má auto technickou kontrolu a do jakého roku platí, jaká je výbava a případně bezpečnostní asistenti a další zajímavosti, které by potencionální kupce mohly zajímat.

V neposlední řadě je to určení ceny. Jestli na prodej spěcháte, pak dopište, že je možná sleva při rychlém jednání. Nicméně jakou stanovit cenu auta, je občas těžké, proto se podívejte i na jiné inzeráty, za kolik se podobná auta prodávají a hned budete vědět, o kolik peněz si říct. A to nejdůležitější na závěr, nezapomeňte uvést mobilní číslo nebo e-mail, aby se s vámi mohl kupující případně spojit.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články