PRÁCE 🧰

Hyundai i30 je miláčkem českých rodin

7. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Kdo čekal, že první tři pozice oblíbenosti obsadí tuzemská Škodovka, mohl by být lehce překvapený. Češi dali jasně najevo, že mají zájem spíše o jihokorejskou značku.

Hyundai i30 je nejoblíbenějším modelem českých rodin

Automobilka Hyundai si loni vedla na českém trhu velmi dobře. Podle údajů, které zveřejnil Svaz dovozců automobilů, se značka stala druhou nejprodávanější. V řeči čísel se jedná o 26% meziroční nárůst prodejů osobních vozů v segmentu M1.

Ani koronavirus neohrozil pozici automobilky, která se tak vrátila v počtu nově registrovaných vozů (20 200) na úroveň roku 2018. Což jsou velmi dobré výsledky a to i přes komplikace, které se v posledních dvou letech objevily právě kvůli koronavirové krizi v automobilovém průmyslu. Přesto všechno dokázala Hyundai plnit požadavky na výrobu a pokrýt poptávky v maximální možné míře.

Nejprodávanějším modelem se stala Hyundai i30. Registrovalo se přes 10 tisíc nových kusů a s tímto počtem obsadil model čtvrtou příčku v celkových prodejích na české automobilovém trhu. Úspěšnějším se i30 stala v segmentu privátních prodejů, kde obsadila druhou příčku. Oproti tomu větší model Hyundai Tucson si na českém trhu získal v celkovém pořadí osmou pozici.

Zdroj info: Hyundai.
Zdroj médií: Michaela Rubešová.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články