PRÁCE 🧰

Ford přišel s doplňkovou výbavou proti koronaviru

20. 7. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Ford

Doba koronavirová ještě stále neskončila. V mnoha zemích se stále musí nosit roušky a stále platí preventivní hygienická opatření. Automobilka Ford přišla s revolučním, a přitom jednoduchým, řešením sociálního distancování. 

Přepážka proti koronaviru

Řešení spočívá ve vložení přepážky z čirého a pružného polyvinylchloridu (PVC). Díky tomu, že je přepážka z čirého materiálu, zajišťuje řidiči stále dobrý výhled z vozu. Cestující se taktéž nemusejí bát sníženého komfortu. Tenké díly nijak nezmenší prostor ve vozidle.

K dispozici je rovnou několik tvarů a velikostí.  Přepážku lze polohovat do následujících čtyř konfigurací: mezi řidiče a předního spolujezdce, za první řadu sedadel, mezi řidiče a spolujezdce a za první řadu sedadel, mezi řidiče a spolujezdce a za první řadu sedadel společně také mezi sedadly ve druhé řadě.

Přepážka proti koronaviru

Rozdělovníky mají integrované instalační popruhy, popřípadě přísavky na okno, a je možné je omývat a dezinfikovat stejnými prostředky jako interiér. Automobilka myslela i na ochranu cestujících při nehodě, tyto přepážky nebrání funkci airbagů. Přepážky bude možné brzy objednat u autorizovaných prodejců, budou totiž zařazeny do nabídky oficiálního příslušenství Ford.

Jako doplňková výbava je zatím k dispozici pouze pro skříňové a osobní varianty modelů Toureno a Transit. Ford se tedy zaměřil spíš na služby přepravující více osob. Pozor, přepážka má být ale pouze doplňkem ke stávajícím opatřením provozovateli takových služeb, jako je používání osobních ochranných pomůcek a dodržování hygienických předpisů ze strany personálu.

Zdroj médií: Ford.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články