PRÁCE 🧰

Éra modernosti nekončí. Peugoet odhaluje nový model 3008

1. 9. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Peugeot 3008 se stal od začátku své výroby u zákazníků velmi oblíbeným vozem, což dokazuje i úspěch z roku 2017 - kdy auto získalo ocenění Car Of The Year. Nové SUV se bude vyrábět ve francouzském Sochaux a na evropský trh se dostane koncem roku 2020.

Peugeot 3008

Design

Vůz jde s moderní dobou, a tak dostal nový kabátek. Obměnou prošla zadní LED světla a změnil se i vzhled přední masky. Ta je klasicky už hodně výrazná a potvrzuje pravidlo jedinečného stylu, ne každému se tak může líbit, ale své fanoušky si jistě najde. Maska chladiče je bezrámová, díky čemuž působí více reprezentativněji. Verze GT a GT Pack masku doplňuje specifický motiv.

Světlomety dostaly ráznější a agresivnější vzhled a navíc od základní úrovně výbavy poskytují už LED technologii. U nejvyšší výbavy je světelný podpis a přídavné osvětlení do zatáčky. Novinkou jsou i mlhová světla, která při zapnutí ztlumí intenzitu předních potkávacích světel a zadní mlhovky se rozsvítí klasickým způsobem. Auto bude k dispozici v sedmi barvách a zákazník si bude moci vybrat například černou Perla Nera nebo nový odstín modré Vertigo.

Peugeot 3008

Uvnitř v interiéru se bude nový centrální dotykový displej s úhlopříčkou 10 palců. Pod obrazovkou se budou nacházet již klasicky tlačítka připomínající klapky klavíru, které umožní přímý přístup k hlavním funkcím ovládání a nastavení parametrů vozu nebo například telefonu.

Motory

Nové 3008 budou nabízet dva plug-in hybridní motory, a to HYBRID4 300 e-EAT8 s pohonem všech čtyř kol, který ve 100% elektrické režimu ujede až 59 kilometrů a druhým je HYBRID 225 e-EAT8 s jednou hnanou nápravou a taktéž v elektrickém režimu je schopný ujet až 56 kilometrů. V nabídce budou i klasické benzínové a naftové motory. U benzínu to budou tříválcové motory 1.2 PureTech 130 S&S s manuální nebo automatickou převodovkou nebo čtyřválcový motor 1.6 PureTech 180 s automatickou převodovkou. U dieselů je to čtyřválcový motor 1.5 BlueHDi 130 S&S s automatickou převodovkou.

Peugeot 3008

Bezpečnost

Součástí vozu bude samozřejmě inteligentní technologie a o bezpečnost se bude starat řada bezpečnostních systémů nejnovější generace. Mezi ně patří například systém nočního vidění - systém funguje na dálku do 250 metrů a je schopen při snížené viditelnosti (tedy nejen ve tmě) rozpoznat osoby a zvířata. Dále pak systém automatického nouzového brzdění a varování před srážkou, rozpoznávání značek nebo adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go.

Zdroj médií: Peugeot.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články