PRÁCE 🧰

Dacia Duster bude opět hlavní hvězdou off-roadové rallye určené pro ženy

23. 2. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Dacia

Dacia se spojila se třemi posádkami a doufá, že na Rallye Aïcha des Gazelles v Maroku získá své páté vítězství v kategorii Crossover.

Orientační závod Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc se jel poprvé v roce 1990. Jedná se výhradně o ženský závod. Důležité pro jeho zvládnutí je, prokázat se zdatností v jízdě v terénu a naplánovat nejkratší trasu mezi kontrolními body. V kategorii Crossover je registrována Dacia Duster, která vyžaduje pouze minimální přípravu předtím, než se může vydat do písku marocké pouště.

Během závodu jsou zdolávány písečné duny, kličkování mezi skalními výběžky nebo třeba i určování kurzu pomocí starých metod jako jsou mapy a kompas. Rallye se jede devět dnů, ve kterých budou pilotky hodnoceny. Důležité tak bude najít všechny kontrolní stanoviště a přitom urazit co nejkratší vzdálenost. V tomto ohledu jim právě model Duster může pomoci zvládnout různé zákeřné kouty Maroka, tak aby se řidičky nebály jet i do drsnějšího terénu, který jim významně může zkrátit čas i cestu.

Dacia Duster je už stálicí v tomto závodě. Od roku 2017 se jedná o neporaženého šampiona v kategorii Crossover. Model zvítězil celkem sedmkrát a členkami posádky se za tu dobu staly ženy z Maroka, Francie, Polska, Belgie i Švýcarska. Loni vyhrály Hajar Elbied a Malika Ajaha, zaměstnankyně Renault Group Maroc, o vítězství se budou pokoušet i letos. Nicméně na startu budou ještě dva další vozy Duster. Další posádku tak bude tvořit duo sestřenic - psychiatrička Marie Dumas a finanční výkonná ředitelka Juliette Crépin. Trojici Dusterů doplní posádka složená z konzultantky Sabine Bonnet a inženýrky telekomunikací Isabelle Radenac

Tento závod tak krásně ukazuje, že ženy do auto-moto opravdu patří. Pronikají hlouběji do světa, který jim ještě před lety byl zcela zapovězený. V redakci držíme palce a jsme zvědaví na výsledek klání!

Závod začíná 18. března v Nice a končí v sobotu 2. dubna v Essaouira. Zde se budou vyhlašovat vítězové a předávat ceny. Počítá se i s ceremoniálním zakončením akce.

Zdroj info: Dacia.
Zdroj médií: Dacia.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články