PRÁCE 🧰

Co navštívit cestou do Chorvatska

17. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem do Chorvatska Cesta do Chorvatska Informace na cestu Zastávky po cestě

Cestu do Chorvatska nemusíte zvládnout za den nebo dokonce za noc. Můžete si ji klidně natáhnout na dva dny a spojit válení se u moře s trochou poznávání. Co navštívit v Maďarsku? A co navštívit na Slovensku?

Maďarské termální lázně

Články na téma co vidět cestou do Chorvatska:

  1. Co navštívit cestou do Chorvatska - právě čtete
  2. Kde se zastavit cestou do Chorvatska

Maďarské termální lázně

Máme vyzkoušené ty v Györu, ale Maďarsko jich nabízí celou řadu. Namísto dvou týdnů v Chorvatsku se dá dovolená v pohodě zkrátit na 12 dní a jeden den a noc strávit právě naložením se do termální vody. Až vás to omrzí, můžete vyzkoušet tobogány, případně maďarskou kuchyni. Doporučujeme třeba halászlé!

Rakouské Neziderské jezero

Rakouské Neziderské jezero

Náš tip: Do Chorvatska se každým rokem chystá statisíce Čechů. Buďte na svoji cestu připraveni a sjednejte si cestovní pojištění. Nedokážete se zorientovat v jednotlivých nabídkách a je pro vás výběr složitý? V tom případě vám pomůže online kalkulačka cestovního pojištění.

Na hranicích s Maďarskem se nedaleko od Vídně nachází jezero příhodné k rekreaci. Má velmi pozvolný vstup do vody a koho nebaví koupání, může využít cyklostezky, které vedou kolem dokola. Místní restaurace nabízejí skvělá jídla z ryb a doporučení je hodné i místní víno. Za vidění stojí i národní park Neusiedler See-Seewinkel.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Jeďte na F1!

Docela dobrý nápad měl jeden kolega, který spojil rodinnou dovolenou s formulemi. Prostě se vypravil na Hungaroring, kde měl zaplacené vstupenky pro sebe a své blízké na závodní víkend. Před tím, než se dostal k moři, měl tedy možnost úplně jiného zážitku, o něco akčnějšího. V Maďarsku je jezdí F1 každý rok koncem července, lístky seženete od dvou tisíc korun, pokud chcete sedět s výhledem na cílovou rovinku a paddock (doporučujeme tribunu podél poslední zatáčky před cílem), dáte za jeden lupen necelé čtyři tisíce.

Bratislava

Bratislava

Hlavní město Slovenska budete mít kousek, pokud pojedete přes Vídeň, nebo dokonce přes Maďarsko. Bratislavský hrad je v podstatě povinnost, ale máme ještě jeden perfektní tip! Přes Dunaj vede Nový most, ačkoliv ten je více známý pod neoficiálním názvem „UFO“. Onen disk nahoře na pilíři v sobě ukrývá restauraci a je dokonce možné se po něm projít zvenku, samozřejmě s bezpečným jištěním. I bez adrenalinového zážitku ale budete mít krásný výhled na Bratislavu a ještě se velmi dobře najíte. Co navštívit v Chorvatsku samotném, bude předmětem samostatného článku.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Doporučení na závěr: Pokud do Chorvatska cestujete vlastním autem, sjednejte si k němu i připojištění, které bude krýt rizika, jež se mohou na cestě objevit. Spadá sem například havárie, vandalismus nebo krádež vozidla. Rizika můžete připojistit v rámci klasického cestovního pojištění, případně si sjednat krátkodobé havarijní pojištění
Zdroj info: naturschutzbund-burgenland, bratislavatime.
Zdroj médií: Depositphotos, naturschutzbund-burgenland.

Podobné články