PRÁCE 🧰

Jak se zachovat v Chorvatsku, když se vám stane něco s vozidlem

10. 6. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem do Chorvatska Cesta do Chorvatska Cestovní pojištění

Dovolenkový český ráj už pomalu láká všechny cestovatele k návštěvě. Ti, kteří vyráží autem by si ovšem měli dát pozor na cestovní pojištění a především pak na asistenční služby.

Co dělat, když se mi stane něco s autem v Chorvatsku - asistenční služby

Články na téma cestovní pojištění do Chorvatska:

  1. Co dělat, když se mi stane něco s autem v Chorvatsku - asistenční služby - právě čtete
  2. Jak vybrat cestovní pojištění do Chorvatska
  3. Model cestovního pojištění do Chorvatska
  4. Na kolik vás vyjde cestovní pojištění do Chorvatska v letošním roce?

Před cestou si nechejte dostatečné množství času, abyste se probrali nabídkami pojišťoven a podle toho vybrali to nejlepší pojištění. Je nutné se zaměřit především na služby jaké takový produkt nabízí a dále také na výše limitů. Rozhodně se neorientuje jen podle nízké ceny. Je vhodné se také zamyslet nad otázkou havarijního pojištění.

Před cestou nechejte zkontrolovat auto v servisu, dolijte potřebné kapaliny a pokud se vám něco nezdá, raději závadu řešte včas a ještě nejlépe v Česku, kde bude servis stát méně. Jedině dobře funkční automobil je zárukou procentuální eliminace možných problémů. O pozornost si řekne i baterie, která mohla být v zimě velmi namáhaná, a tak na daleké cestě může snadno a rychle vypovědět službu.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Co když se přeci jen něco pokazí

Ačkoli jste kontrole vozidla věnovali veškerou píli a čas, něco se přeci jen pokazilo. Možná jste jen píchli pneumatiku, nebo se stala vážnější závada na motoru. V každé takové záležitosti se rozhodně chovejte racionálně. Více než hledání na internetu čísla nejbližšího autoservisu, zavolejte na jediné číslo a tím je linka asistenční služby. Pokud jste si sjednali dobré cestovní pojištění, nemusíte si prakticky nad ničím zoufat.

Jakmile pracovník telefon zvedne, pak stačí povědět, co se stalo a vše bude řešeno hned. Pokud bude nutné zajistit ubytování nebo případně odtah, vše řešte s nimi. S autem nemanipulujte, jestliže si nejste jistí bezpečností. Navíc v havarijním i cestovním pojištění máte sjednané limity, a tak případné opravy půjdou právě z pojištění, nebudete tak muset platit nic ze svého.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

V některých případech vám asistenční služba v zahraničí při cestě na dovolenou pomůže například s přepravou rodiny do dovolenkového cíle, zatímco se bude řešit problém v autoservisu. Pokud dojde k odtahu do Česka, tak děkujte za pojištění, neboť byste mohli za odtah z Chorvatska zaplatit taky klidně 50 tisíc korun.

Proto tedy s ohlášením problému příliš neváhejte a raději na linku zavolejte hned. Čím dřív to uděláte, tím dřív se závada začne řešit a o to dříve si budete moci zase bezstarostně užívat písečnou pláž.

Zdroj info: Direct, Povinné-ručení, poradce pojištění.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články