PRÁCE 🧰

Chcete řídit luxusní auta? Některé značky můžete sehnat v půjčovně

2. 11. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Každý muž či žena občas jistě zatouží po tom, se svézt v luxusním nebo i luxusním sportovním autě, jejich finanční možnosti ale pro vlastnění takového vozu nedostačují. Svůj sen si tak mohou splnit, alespoň na chvíli díky autopůjčovnám.

Luxusní auta v půjčovnách

Dnes už je celkem běžnou praxí, že majitelé luxusní vozů se o ně dělí za poplatek s ostatními a dávají je tedy do půjčoven k plnění snů jiných lidí. Ostatně sami z toho mají finanční profit. Když s nim zrovna nechtějí nebo nemohou jezdit, slouží tak auta k půjčování.

V nabídce takových specializovaných autopůjčoven je spousta aut různých značek od Ferrari, přes Maserati, Lamborghini až po Aston Martin nebo třeba Bentley, a tak záleží především na vás, jaké auto si budete chtít půjčit. Samozřejmě je nutné znát i délku zápůjčky a podle toho si snadno vypočtete, kolik vás to bude stát. Vždy bude nutné také počítat s vratnou zálohou, což je u drahých aut celkem logické. Vratná kauce bývá 10 % z hodnoty auta (ale může být i víc u jedinečnějších vozů), což je vlastně i minimální spoluúčast, kdyby se s autem něco stalo.

Krátkodobý či dlouhodobý pronájem luxusních aut?

Výhodou je, že si takové auto můžete pronajmout třeba na jeden den, kvůli ohromení svatebčanů, když budete vdávat dceru a nebo si jej vzít na víkend, protože konečně vytáhnete manželku na ten vysněný pobyt na francouzském pobřeží. Pak je věc druhá, kdy se jedná o dlouhodobé pronájmy a ty už se řeší většinou individuálně a bývají zpravidla dražší.

Některé autopůjčovny takových vozů nabízí neomezené kilometry, těch ale není zrovna moc, a tak se spíše připravte na to, že budete muset hodně počítat, aby vám to vyšlo. Před zápůjčkou se tedy dobře informujte, abyste kilometry nad limit nemuseli přeplácet. Součástí tohoto pronájmu je samozřejmě pojištění odpovědnosti a havarijní pojištění. Auto ve většině případů dostanete natankované a stejně tak ho s plnou nádrží musíte vrátit. 

Do autopůjčoven, které nabízí luxusní auta k pronájmu se řadí například Profirent cars, Platinum cars, Rent dream a nebo také třeba Carteon.

Luxusní auta v půjčovnách

Ceny nemusí být jen v hodnotě měsíční výplaty

Výše částky, kterou za pronájem zaplatíte, bude asi při výběru rozhodující. Samozřejmě, že si můžete půjčit třeba Ferrari 48 GT, jenže vratná kauce je půl milionu a cena za den necelých 30 tisíc. To už se běžný lidem moc nevyplatí, ale pokud stále toužíte po puncu luxusu, pak můžete sáhnout i po méně exotických modelech jako je třeba Maserati Gran Cabrio, u kterého složíte kauci sto tisíc a máte ho na den za 10 tisíc korun, což je poměrně líbivější varianta. 

Když už jsme u možnosti půjčování na dny, je možné si auto zapůjčit třeba jen na půl dne. To vše si můžete zkusit naklikat u vybrané půjčovny a poté modelu a uvidíte, jak bude cena proměnlivá. Záleží tedy především a vždy na vás a na vašich možnostech. A pozor některé společnosti vyžadují minimální věk pro řízení supersportů.

Pokud byste se ale chtěli jen projet, a nevadilo by vám sedět na sedadle spolujezdce, pak se asi více vyplatí si koupit nějaký zážitek - tedy zážitkovou jízdu. Ostatně i tu dokážou zprostředkovat některé výše uvedené autopůjčovny. Odpadá tím povinnost skládat vratnou kauci, kterou ne každý může v dnešní době - vlivem pandemie a ekonomické krize - zaplatit.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články