PRÁCE 🧰

Nepodceňujte cestovní pojištění na Slovensko

1. 7. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty Cestování do zahraničí Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Cestovní pojištění na Slovensko

Slovensko je velmi oblíbenou nejen letní destinací, kam Češi vyráží na dovolenou. Ať už jedou za koupáním do termálních lázní nebo se vydají na vysokohorskou turistiku do Tater. V každém případě je nutné mít sjednané cestovní pojištění.

Cestovní pojištění na Slovensko - je potřeba nebo ne?

Články na téma cestovní pojištění na Slovensko:

  1. Cestovní pojištění na Slovensko - je potřeba nebo ne? - právě čtete
  2. Víte, kolik zaplatíte za cestovní pojištění na Slovensko?
  3. Jak správně nastavit cestovní pojištění na Slovensko?

Cestovní pojištění je důležitou součástí každé cesty do zahraničí, protože nikdy nevíte, co se může stát. V případě, že byste pojištění nebyli, je dost možné, že byste za následnou péči ve zdravotnickém zařízení museli platit.

Je tedy nutné cestovní pojištění na Slovensko?

Rozhodně ano! Hospitalizace i operace se tak rázem stanou velkou dírou v rodinném rozpočtu. Základní pojištění, které máte díky evropskému zdravotnímu průkazu pojištěnce ve většině případů pokryje pouze základní nutnou péči, které se dostává občanům dané země. Vše nad rámec byste si už museli platit. Raději si tedy najděte vhodné pojištění, abyste těmto situacím předcházeli. A pozor, ne každé levné pojištění je také kvalitní, dívejte se spíše než po ceně, na výši limitů léčebných výloh.

Při přepravě autem se hodí mít také kvalitní asistenční služby, včetně služeb tlumočníka. Zapomenout nesmíte ani na úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti a především pak si rozmyslet, jaké sporty chcete vykonávat. Ne na všechny totiž platí základní balíček a některé, třeba jako ferraty kategorie C a výše nebo vodní atrakce, spadají už do rizikových sportů. Pokud něco z nich budete vykonávat, je nutné při objednání pojištění zaškrtnout i právě rizikové sporty. V případě, že jedete na hory, například lyžovat, je nutné se dotázat, zda vámi vybrané pojištění zahrnuje i krytí nákladů v případě zásahu horské služby. Každá pojišťovna může mít totiž podmínky jiné. V případě, že tento zásah nebudete mít zahrnut v pojistce, pak můžete za jednu akci zaplatit i 4000 euro.

Doporučení pro vás: Kromě cestovního pojištění není radno zapomenout také na připojištění, které zvládne pokrýt případná rizika spojená s vaším vozem (porucha, krádež, vandalismus apod.). Využít můžete připojištění v rámci cestovka, případně se nabízí ještě krátkodobé havarijní pojištění.

Modelový příklad

Jeli jsme autem na čtyři dny na Slovensko. Prioritou bylo tedy si sjednat cestovní pojištění a nejlépe takové, které se vztahuje i na automobil. Běžně si pojištění zařizujeme přes online srovnávač, kde je nejlépe vidět, co který produkt obsahuje a jaká je za něj cena. Jako na potvoru ale tento online srovnávač rezignoval na svou funkčnost, a proto jsme museli použít přímý odkaz na sjednání online pojištění u jedné z pojišťoven na českém trhu.

Prakticky co potřebujete pro vyplnění pojištění je asi každému jasné, jedná se o: jméno a příjmení, datum narození, doba výjezdu, země výjezdu (většinou jsou tři možnosti, pokud nechcete jednotlivé země, což se hodí spíše pro leteckou dopravu), zaškrtnutí kritérii, a pak už jsme si mohli vybrat.

Pojištění náš tedy vyšlo na 414 korun. Díky přehlednému soupisu, jsme zjistili kolik jednotlivé služby v balíčku produktu stojí. Tento produkt jsme si vybrali na základě možnosti neomezeného limitu léčebných výloh a možnosti připojištění automobilu. Což bylo také nejdražší položkou. Bez automobilu by pojištění vyšlo na zhruba 270 korun. Ale znáte to, štěstí přeje připraveným.

Zdroj info: Autorský text; UNIQA.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články