PRÁCE 🧰

Do Itálie přes Rakousko autem

28. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování Cesta do Itálie Nejlepší cesta do Itálie

Nejčastější cesta do Itálie, pro české občany, vede přes Rakousko. V Rakousku jsou kvalitní dálnice a cesta je bez problému.

Do Itálie přes Rakousko autem

Nejrychlejší možnosti jak přejet česko-rakouské hranice na cestě do Itálie jsou buď přes Dolní Dvořiště, nebo Mikulov.

Cesta přes Dolní Dvořiště

Pokud vyrážíte z Prahy jako my a máte namířeno do Bibione, nejrychlejší varianta cesty do Itálie autem je přes České Budějovice a Dolní Dvořiště. Jakmile překročíte hranice vydáte se směrem dolů na Linec a Salzburg. Před vámi čeká placený Katschberský tunel. Za průjezd tunelem zaplatíte 13 eur. Dále se vydáte směrem na Villach a jste skoro na Rakousko-Italských hranicích. Celková cesta až do cílové destinace nám zabrala zhruba osm a půl hodiny jízdy i s přestávkami.

Cesta přes Mikulov

Tahle varianta cesty je spíše pro Moravany a Slezany, ale bývá i oblíbená u Čechů. Přejedete hranice a vydáte se směrem na Vídeň. Velice doporučujeme přejet v noci a vyhnout se ranní špičce nebo se vám čas cesty prodlouží. Teď už vám zbývá přejet pouze Štýrský Hradec a setkáte se s první variantou cesty ve Villach.

Tip pro řidiče: V článku jsme vám přiblížili, jak jet autem do Itálie přes Rakousko. Co by se vám ještě mohlo na cestu hodit je kvalitní cestovní pojištění. Nabídky pojišťoven za vás porovná online kalkulačka cestovního pojištění. Můžete tak díky tomu ušetřit nemalé finance.

Rakouské dálniční známky

Hodně záleží na době pobytu v Itálii. Rakousko nabízí možnosti dálniční známky na deset dní, na dva měsíce nebo roční.

  • 10 dní - 9,60 eur
  • 2 měsíce - 26,80 eur
  • 1 rok - 93,80 eur

Tankování v Rakousku

Nejlepší variantou je natankovat plnou na česko-rakouských hranicích a přejet Rakousko bez tankování. Pokud budete muset tankovat v Rakousku směrem cestou do Itálie, je vhodné se vyhnout hlavním tahům, kde se cena paliv pohybuje okolo 2,10 eur na litr.

Závěrečné doporučení: Na cestu do zahraničí přihoďte i připojištění, které vás ochrání před nepříjemnými riziky, jež mohou nejednoho řidiče řádně vykolejit (např. porucha, vandalismus, krádež apod.). Připojistit se můžete v rámci cestovka, případně se vyplatí sjednat krátkodobé havarijní pojištění.
Zdroj info: Tolls.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články