PRÁCE 🧰

Čerpací stanice LPG cestou do Chorvatska

8. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Praktické informace pro řidiče

Chcete se vydat do Chorvatska s autem na alternativní pohon LPG? A víte, kde najdete čerpací stanice cestou? My vám poradíme.

Čerpací stanice LPG na cestě do Chorvatska

Čerpací stanice LPG Rakousko

V Rakousku je jako alternativní palivo více využíváno CNG. A právě proto se v celém Rakousku nachází pouhých 32 čerpacích stanic, které nabízí tankování LPG. Na seznam čerpacích stanic LPG v Rakousku se můžete podívat na stránkách mapy.cz. Po cestě do Chorvatska přes Rakousko (Vídeň) napočítáte LPG čerpaček ve svém směru na prstech jedné ruky. Proto se pořádně rozmyslete, zda vám vše vyjde tak, jak má a zda není vhodnější zvolit raději jinou trasu. Tankování LPG v Rakousku je pak stejné jako u nás.

Čerpací stanice LPG v Rakousku
Název čerpací staniceAdresaOtevřeno
Agip EniDonaustadtstraße 43, Vídeň - Donaustadt, Rakouskononstop
BP TankstellleGuntramsdorf, Rakouskononstop
Agip EniWaldstraße 2, Loipersdorf-Kitzladen, Rakouskononstop

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Čerpací stanice LPG Slovensko

Pokud do Chorvatska jedete přes Slovensko, budete mít s LPG pohonem velkou výhodu. Čerpacích stanic, které nabízí také tankování na LPG najdete prakticky na každém rohu. Na jejich podrobný seznam se opět můžete podívat na mapy.cz nebo také Google mapy a zvolit si vhodnou trasu na vaši letní dovolenou. Za litr LPG na Slovensku zaplatíte v přepočtu asi 22 korun.

Tankování LPG v Maďarsku

Vydáte-li se do Chorvatska přes Maďarsko, taky neprohloupíte. V Maďarsku se nachází celkem 574 čerpacích stanic, které svým zákazníkům nabízí tankování alternativního pohonu LPG. V Maďarsku zaplatíte v přepočtu asi 24 korun za litr LPG. Na seznam čerpacích stanic se můžete podívat na přehledných stránkách glpautogas.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Tankování LPG v Chorvatsku

Nejlevněji při cestě na letní dovolenou zaplatíte v cílové destinaci. V Chorvatsku za litr LPG aktuálně zaplatíte asi 20 korun. Čerpací stanice LPG v Chorvatsku jsou rozmístěny kolem hlavních tahů a především pak v přímořských oblastech. Jejich podrobný seznam si prohlédněte na Google mapách. 

Zdroj info: Mapy, Google mapy, mBnezin, glpautogas.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články