PRÁCE 🧰

Ceník autoškoly aneb co za kolik?

12. 10. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

V dnešní době je vlastnictví řidičského oprávnění téměř samozřejmostí. Nicméně, stejně jako všechno, autoškola něco stojí. Pojďme se podívat na ceník autoškol, ať víte, kolik si máte připravit, abyste se mohli se svým plechovým miláčkem prohánět po silnicích.

Ceník autoškoly

Autoškoly jsou samostané subjekty, které si mohou cenu za výcvik budoucích řidičů stanovovat nezávisle. Aby byly školy konkurenceschopné, většinou se částky pohybují v podobných hladinách. Jaké to jsou?

Ceník autoškoly za skupinu A

Řidičský průkaz skupiny A vás opravňuje k řízení jednostopých strojů. Tato oprávnění se dělí do podskupin podle povoleného objemu motocyklu. Oprávnění AM můžete získat od 15 let. Při jeho držení můžete řídit stroje s konstrukční rychlostí do 45 km/h. Skupina A1 je pro řidiče od 16 let. S ní můžete řídit motorky do objemu válců 125 ccm a do 11 kW výkonu. Skupina A2 vás opravňuje k řízení motocyklů do 35kW. Toto oprávnění můžete získat po dovršení 18 let. Od 24 let je pak možné získat oprávnění A, které umožňuje řízení motocyklů bez omezení.

V ceníku autoškoly najdete za řidičský výcvik pro získání oprávnění ze skupiny A částku pohybující se mezi 10 000 a 13 000 korunami. Ten zahrnuje teoretický i praktický výcvik a první termín zkoušky.

Ceník autoškoly za skupinu B

Řidičské oprávnění skupiny B můžete získat od 18 let. Tento průkaz vás opravňuje k řízení vozidel s nejvyšší povolenou hmotností 3,5 tuny a maximálním počtem míst k sezení 8. Za tímto vozem může být zapojeno přípojné vozidlo s hmotností do 750 kg.

Ceník autoškoly pro získání oprávnění skupiny B se pohybuje od 14 000 do 18 000 korun. Cena se odvíjí i od toho, zda si vyberete řízení vozů s manuální nebo automatickou převodovkou. Vyšší částku musíte očekávat v případě, že budete chtít absolvovat rychlokurz, který celý výcvik zkrátí na dobu jednoho měsíce.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články