PRÁCE 🧰

Ceny nafty na Slovensku

8. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Levné cestování autem Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Paliva cestou na Slovensko

V červenci cena nafty na Slovensku dosáhla vysokých čísel. Momentálně se situace zlepšuje nejen na Slovensku, ale po celé Evropě.

Cena nafty na Slovensku

Chystáte se na letní dovolenou do zahraničí a máte cestu přes Slovensko? Abyste ušetřili, je vhodné si naplánovat tankování předem. Cena nafty na Slovensku od dubna rapidně vzrostla. Pokud chcete na cestě ušetřit, vyplatí se vám natankovat v České republice.

Cena nafty na Slovensku

V červenci cena dieselu na Slovensku dosahovala svého maxima a byla shodná s cenou benzínu. Na rozdíl od Polska nebo České republiky nezavedlo opatření s cílem tlumit zvyšování cen benzinu a nafty. Za jeden litr nafty jste zaplatili 1,94 eur (47,83 korun). Posledních pár dní se cena nafty zlepšuje. Aktuálně zaplatíte 1,77 eur (43,66 korun) za jeden litr. Za stejnou cenu natankujete i v Rakousku. V článku o cenách benzínu v Itálii jsme Vám doporučovali natankovat mimo dálnice a hlavní tahy. Na Slovensku jsou ceny na okrskách a dálnicích téměř totožné, takže se nevyplatí si prodlužovat cestu kvůli tankování.

Náš tip: Chystáte se letos sami, s drahou polovičkou nebo s rodinou na cestu na Slovensko? Před odjezdem si nezapomeňte sjednat cestovní pojištění. Ochrání vás před nečekanými finančními potížemi, které mohou na dovolené nastat. Porovnání nabídek zajistí kalkulačka cestovního pojištění.

Chystáte-li se na dovolenou nebo pouze Slovenskem projíždíte, tak se vyplatí natankovat plnou nádrž v Česku. Na hranicích zaplatíte za jeden litr nafty 40,90 korun. Cena je stále vyšší než u benzínu, ale průměrná spotřeba by vám to měla vykompenzovat.

Pokud žijete ve Slezsku nebo na Moravě, vyplatí se zajet do Polska, kde se cena za jeden litr nafty a benzínu pohybuje nejníže v celé Evropě.

Chcete opravdu ušetřit, vyplatí se Vám cesta autobusem nebo vlakem. Tahle varianta je levnější než autem po vlastní ose, ale nedostanete se do všech koutů země a je to časově náročné.

Buďte připraveni: Pokud se plánujete na Slovensko vypravit vlastním vozem, nezapomeňte ho připojistit v rámci výše uvedeného cestovního pojištění, případně si pro něj sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění. Správně vybrané pojištění vás dokáže ochránit před nevítanými situacemi jako je například havárie nebo odcizení vozidla.
Zdroj info: Kurzy, mBenzin, Euro.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články