PRÁCE 🧰

Cena AdBlue aneb kolik stojí v ČR?

29. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Vše o AdBlue Jak vybrat AdBlue Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Víte, jaká je cena AdBlue na čerpacích stanicích a za kolik si ho můžete koupit v kanystrech? Dnes se podíváme na ceny AdBlue v České republice

Cena AdBlue aneb kolik stojí v ČR?

Články na téma cena AdBlue:

  1. Cena AdBlue
  2. Cena AdBlue aneb kolik stojí v ČR? - právě čtete

Pokud vlastníte dieselový vůz vyrobený od roku 2018, je pravděpodobné, že v určitém okamžiku bude potřebovat AdBlue. Možná jste ještě o AdBlue neslyšeli, avšak majitelé naftových vozů s motory splňujícími náročné normy Euro 5 a Euro 6, kteří už vůz vlastní nějaký ten rok, o močovině stoprocentně ví. 

AdBlue je tekutina, která je automaticky vstřikována do výfukového systému automobilu. Vstřikování je důležité proto, aby se snížily emise oxidu dusného u vznětových motorů. AdBlue se vyrábí ze směsi močoviny a deionizované vody - výrazně usnadňuje snižování emisí dieselových automobilů, aby předpisům Euro 6 vyhovovaly.

Močovina se většinou kontroluje a doplňuje během běžného servisu. Je dobé ji však kontrolovat a doplňovat i mezi těmito intervaly. Téměř všechny vozy, které používají AdBlue, jsou vybaveny kontrolkou na palubní desce, které vás upozorní, pokud vám dochází. 

AdBlue cena za litr

AdBlue seženete jak u čerpacích stojanů na některých čerpačkách, tak i například v kanystru v různých velikostech od jednoho litru až po dvacet. Kanystr s močovinou lze koupit jak na čerpacích stanicích, tak také v běžných supermarketech. Koupit močovinu si klidně můžete i v kontejneru o 1000 litrech, který vás aktuálně vyjde na asi 5300 korun. Cena močoviny pro vaše automobily se zvyšuje spolu s cenami pohonných hmot. Například u čerpací stanice Tank ONO zaplatíte za litr močoviny 18,90 korun. Obvyklá cena adblue na čerpacích stanicích se nyní pohybuje mezi 25 až neuvěřitelnými 60 korunami za jeden litr.

Zdroj info: Tank ONO s.r.o., mBenzin.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články