PRÁCE 🧰

Online výpis bodového systému

9. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pokud jste si vědomi, že jste spáchali nějaké bodově hodnocené přestupky, pak vás jistě bude zajímat, kde si můžete ověřit bodové konto. Lze to udělat několika způsoby.

Bodový systém: online výpis

Články na téma bodový systém:

  1. Bodový systém 2021
  2. Bodový systém: online výpis - právě čtete
  3. Bodový systém v zahraničí
  4. Bodová nouze: strašák mnoha řidičů - již brzy

Komu se nechce chodit na pobočky Czech POINTu, které mimo jiné naleznete třeba na poštách, registrech řidičů nebo obecních úřadech, může si svůj stav zkontrolovat i online. Tuto možnost ale mohou využít jen uživatelé, kteří mají zřízenou datovou schránku.

Pak už jen stačí jít na stránky Portálu veřejné správy a zdarma o tento výpis zažádat. Předtím je nutné se přihlásit do systému a to pomocí datové schránky fyzické osoby nebo třeba eObčanky (týká se nových občanských průkazů vydaných od roku 2018). V případě využití eObčanky je ale nutné disponovat čtečkou čipových karet - tu mají některé lepší počítače zabudovanou v sobě, v opačném případě je nutné si externí čtečku pořídit (dá se pořídit za zhruba 250 korun). A také je nutné mít stažený příslušný software.

Po přihlášení je nutné vyplnit jednoduchý formulář na portálu - přesněji v sekci CzechPOINT@home. Za žádost se nic neplatí, na rozdíl od toho kdybyste si šli na kontaktní místo, kde musíte zaplatit administrativní poplatek.

Nezapomeňte, že tento výpis má pouze informovat o stavu bodového konta, nejedná se o výpis z evidenční karty řidiče. Nicméně i tak z výpisu zjistíte záznamy o počtu bodů, kterých řidič dosáhl, a stejně tak o jejich odečtu. Na Portálu veřejné správy se také dostanete k jiným výpisům, tedy těm ze soukromého i veřejného rejstříku.

Zdroj info: Portál občana, Ministerstvo dopravy.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články