PRÁCE 🧰

Kde koupit autobaterii v Prachaticích a okolí

15. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat auto-moto baterii Kde koupit baterie Nákup autobaterie Auto-moto baterie a nabíjení

Sháníte novou baterii do auta a nechce se vám jezdit moc daleko od Prachatic? To ani nemusíte, protože přímo v Prachaticích seženete kvalitní akumulátory.

Autobaterie Prachatice

Jak vybírat autobaterie

Při výběru baterky do auta je nutné se řídit potřebami vozu. Než si baterii koupíte, měli byste vědět, po jaké sáhnout, aby vám nevypověděla službu po krátkém čase. V tomto případě se vyplatí nesáhnout rychle po nejlevnějším kousku na trhu, ale vybírat podle důležitých kritérií.

Autobaterii byste měli volit podle toho, na jaké technologii funguje. Můžete vybrat klasickou olověnou nebo některý z modernějších typů. Přihlédnout byste měli také ke kapacitě, kterou baterie nabízí. U tohoto parametru mějte na mysli, že deklarovaná kapacita se může od té skutečné lišit až o 10 %. Bude nutné také znát startovací proud. Vyšší je obecně potřeba u větších a moderních dieselových vozů.

Porovnat byste měli i napětí a rozměry autobaterie. Oba tyto parametry by měly odpovídat možnostem vozu. To samé platí i pro pólování baterie. Kdybyste zvolili akumulátor se špatnými póly, těžko by se do vozu zapojoval.

Nákup autobaterie Prachatice

V Prachaticích lze koupit nové autobaterie hned na několika místech. Zamířit můžete například do společnosti Autodex. Pokud byste nepořídili zde, můžete vybírat i z nabídky BestDrive Prachatice nebo ve společnosti Auto Ševčík.

Výkup akumulátorů Prachatice

Při nákupu nové baterie byste měli myslet i na odevzdání a likvidaci té staré. Povinnost zpětného odběru mají všichni prodejci autobaterií. Budete-li chtít, můžete baterii donést do jedné z výše zmiňovaných firem. Pokud by vám to vyhovovalo lépe, lze starý akumulátor donést i do místních sběrných surovin.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: redakce.

Podobné články