PRÁCE 🧰

Autobaterie do 8 tisíc korun

3. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat auto-moto baterii Výběr auto-moto baterie Koupě baterie podle ceny Auto-moto baterie a nabíjení

Bez nadsázky se dá říct, že autobaterie je pomyslným srdcem celého vozu. Bez ní byste jednoduše na cesty nevyrazili. Volit můžete mezi výrobky různých cenových kategorií. Pokud byste rádi pořídili opravdu kvalitní produkt a máte velkorysý rozpočet, můžete hledat mezi autobaterkami do 8 000 korun.

Autobaterka do 8 tis. Kč

Články na téma autobaterie v cenové relaci:

  1. Autobaterka do 7 stovek
  2. Autobaterie do 900 Kč
  3. Autobaterka do 5 tisíc
  4. Autobaterie do 7 000 Kč
  5. Autobaterka do 8 tis. Kč - právě čtete
  6. Vyplatí se levné autobaterie?

Jak vybrat autobaterii

Autobaterii byste měli vybírat podle několika základních parametrů. Prvním je druh baterie. Tam byste se měli řídit tím, pro jaký typ bylo vaše auto konstruováno. Pokud jste originálně ve voze měli olověnou, AGM nebo třeba EFB baterii, měli byste po jejím dosloužení vybrat stejný typ.

Důležitými parametry jsou také kapacita baterie a její startovací proud. Ty bývají obecně potřeba vyšší u dieselových vozů a také moderních aut vybavených větším množstvím elektroniky. Myslet byste měli i na správné napětí akumulátoru.

Souhlasit by měla také velikost baterie, včetně způsobu jejího uchycení. Existuje několik standardů, podle kterých se určují rozměry baterie. To stejné platí i o pólech baterie. Vybrat byste měli přesně takový model, který bude sedět do vašeho vozu. Pokud si nejste jistí, můžete původní baterii vzít s sebou do obchodu a zkušený prodejce vám poradí.

Autobaterie do 8 tisíc

Pokud vybíráte novou baterii, jistě pro vás hraje roli i rozpočet. Pokud hledáte autobaterii do 8 000 korun, můžete vybírat mezi těmi nejlepšími kousky. Prémiovou baterii s dlouhou životností a vysokými elektronickými parametry, která je vyrobená z kvalitních materiálů, můžete mít už za 4 000 nebo 5 000 korun. Jestliže máte rozpočet 8 000 korun, rozhodně si můžete dopřát kvalitní výrobek od ověřeného výrobce. Taková baterie vám pak při správné péči bude spolehlivě sloužit řadu let.

Zdroj info: Testado, Heureka, Rankito.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články