PRÁCE 🧰

Doplňky do auta, které se vám můžou hodit

18. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kromě příslušenství do vozu se mohou hodit i některé doplňky. Máte je ve výbavě všechny nebo vám některý z nich chybí? A jak vám vlastně zjednodušují život?

Doplňky do auta, které se vám můžou hodit

Jakoby vlastnictví auta nějak všemu nestačilo. Někdy je zapotřebí si vůz trochu více vytunit a vybavit ho potřebným příslušenstvím. Kromě toho se ale chodí ještě auto doplňky, které mohou být víceméně praktického rázu. Navíc, pokud tápete čím obdarovat motoristu nejen k Vánocům, ale třeba i k narozeninám, mohou se vám následující tipy hodit.

Ty malé a místo nezabírající doplňky do auta

Současné počasí tak trochu nahrává do karet doplňku, který používá většina z nás - tedy krom těch, kteří mají auto garážované. Není tím nic jiného než škrabka na sklo. Ti, kdo ji nemají, často sahají po různých modifikací a riskují tak třeba i zlomení kreditní karty nebo řidičského průkazu. Škrabka stojí jen pár desítek korun, a tak raději než využití dokladů, si ji běžte koupit na čerpací stanici a vybavte s ní každé auto.

Kromě škrabky, se možná někomu bude hodit i stěrka. Ta je vhodná na často mlžící se skla, ačkoli v tomto případě bychom uvažovali i o zkontrolování průduchů klimatizace, která má svým foukáním tomuto jevu i předcházet. Případně zkontrolujte správné nastavení foukání.

Kdo má rád aroma novoty, by měl zvolit vůni do auta. A nebojte nemusíte nutně kupovat voňavé stromečky za pár kaček s odérem záchodu. Raději se poohlédněte po dražším produktu, který vydrží i delší čas. Obloukem se však vyhýbejte těžkým vůním, které po pár desítkách minut způsobí akorát tak bolehlav.

Za doplňky do auta se dají považovat i různé kapaliny sloužící k provozuschopnosti vozu. Jedná se tak například o motorový olej, chladící kapalinu, kapalinu do ostřikovačů nebo třeba aditiva. Stejně tak i autokosmetika.

O něco větší a prostornější

Kdo má pejska, tak uvítá potah, který se dá snadno rozložit na zadních sedačkách - se správným ukotvením samozřejmě - a do něj zvíře bezpečně uchytit. Zabráníte tak zaneřádění povrchu sedaček, ale také pejska bezpečně uchovají na jednom místě. Pro ty větší jsou tu pak klece do kufru. Pro lidské potomky poslouží autosedačky. U nich se vždy zaměřte na to, aby byly věkové vhodné a především homologované.

Mezi další takové doplňky patří například ještě vkusný organizér, do kterého se dají schovat nejen pracovní věci, ale mámy s dětmi ocení četnost kapes na drobné i větší důležité věci jako jsou plíny, příkrmy, hračky a jiné.

Pro vozy, které jsou nucené stát venku na mrazu, ale stále za plotem se možná bude hodit velká ochranná plachta, která zabezpečí lak karoserie. A poslouží jako brzda před náletem velkých krup. Kromě toho se za větší doplňky do auta dají považovat i střešní nosiče, boxy, nosiče na kola, prahové lišty, vany do kufru, autokoberečky a další různé věci.

Zdroj info: Názory autora.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články