PRÁCE 🧰

Kam se podívat, než pojedete natankovat benzín nebo naftu? Tyto weby ukáží nejlepší ceny

13. 3. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Tankovat za levno chce asi každý. Jenže víte, kde najdete nejlepší ceny paliv ve vašem okolí? Existuje hned několik webových stránek, které to zvládají.

Aktuální cenu benzínu zjistíte hned několika způsoby

Nejlevnější paliva se na několika webech dají seřadit podle ceny i lokality, vše je zkrátka přizpůsobeno tomu, abyste co nejrychleji našli, co potřebujete. Existují sice také aplikace do smartphonu, nicméně všechny níže uvedené portály lze otevřít i v mobilním prohlížeči.

mBenzin.cz

mBenzin.cz

Dle našeho názoru asi nejlepší web na ceny paliv. Hned z úvodní stránky se dostanete na cenu nejlevnější nafty, benzínu, LPG a CNG. Do vyhledávacího pole stačí napsat město, ve kterém hledáte a máte vše během pár vteřin. Navíc můžete porovnat ceny kdekoliv po republice s aktuálním průměrem. Chcete-li si ověřit, jak je na tam která čerpací stanice s kvalitou, stačí si rozkliknout sekci „Pokuty za palivo“ a hned vidíte, kdy kde jaká čerpačka dostala za co pokutu. Příjemným bonusem je i možnost podívat se, kolik kde dáte za STK.

CeskyBenzin

CeskyBenzin

Web sloužící primárně k tomu, aby poskytoval přehled vývoje cen paliv v čase. I to je mimochodem zajímavé – můžete si dát do souvislosti cenu ropy a na ní jen částečně vázanou cenu paliv. Nicméně v levém horním rohu se dá rozkliknout menu, odkud se dostanete k mapce krajů České republiky. Tady už stačí jenom najít si tu správnou benzínku, ideálně tu s nejnižší cenou. Údaje nejsou tak aktuální jako u mBenzin, ale pro orientační přehled postačí.

Mapy.cz

Mapy.cz

Velmi povedený web, který kromě velmi solidní navigace zvládá i další věci. Zkuste si třeba do vyhledávání napsat „nejlevnejsi nafta olomouc“. Výsledkem bude přehledný výpis čerpacích stanic od nejlevnější po nejdražší. Na mapě pak uvidíte i lokality jednotlivých čerpaček. Co víc si přát? Když to samé uděláte v mobilní aplikaci, můžete se hned nechat k vybrané benzínce navigovat.

Mapy Google

Mapy Google

To samé co mapy.cz umí i strýček Google. Přidává k tomu ještě o kousek lepší navigaci, ačkoliv se musíte smířit s tím, že si data nenechává pro sebe. Na druhou stranu má většinou dost přesné informace a mapy vám po zadání požadavku vyhodí nejlevnější benzín nebo naftu třeba v Brně. Kdo má aplikaci v telefonu, může si rovnou do něj nechat poslat navigační pokyny.

Zdroj info: mbenzin, mapy.cz, ceskybenzin, google.maps.
Zdroj médií: Depositphotos, mbenzin, mapy.cz, ceskybenzin, google.maps,.

Podobné články