PRÁCE 🧰

Tian Men Shan Big Gate Road - čeká na vás 99 klikatých zatáček

6. 5. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chcete se vydat na cestu s přesně 99 zatáčkami? Vydejte se do Číny a navštivte Tian Men Shan Big Gate Road.

Tian Men Shan Big Gate Road: 99 klikatých zatáček

Tian Men Shan, neboli Hora Nebeské brány, je jedním z nejpozoruhodnějších přírodních divů v Číně, který se nachází v provincii Hunan. Tento horský masiv je proslulý svou gigantickou přírodní skalní branou zvanou Nebeská brána (Tianmen Cave), která se vypíná do výšky a je dostupná po jednom z nejextrémnějších schodišť na světě. Ale kromě této přírodní brány se Tian Men Shan pyšní i jednou z nejneobyčejnějších silnic na světě – silnicí zvanou Velká brána (Tianmen Mountain Road), také známou jako Serpentiny k Nebeské bráně.

Serpentiny k Nebeské bráně: Mistrovské dílo lidské odvahy a inženýrství

Tato silnice je technickým i estetickým mistrovským dílem, které překonává výškový rozdíl téměř 1 100 metrů na relativně krátké délce 11 kilometrů. Během této trasy si řidiči a jejich spolujezdci mohou vychutnat rovných 99 zatáček, které se vinou podél horských svahů a přináší nejen adrenalinový zážitek z jízdy, ale také nezapomenutelné výhledy na okolní krajinu. Výstavba této silnice byla dokončena v roce 2006 a od té doby se stala jedním z hlavních lákadel pro turisty i motoristické nadšence z celého světa.

Alternativní cesty k Nebeské bráně

Pokud však preferujete klidnější způsoby, jak se dostat k Nebeské bráně, můžete využít jednu z nejdelších lanovek na světě, která nabízí dechberoucí jízdu od města Zhangjiajie až na vrchol hory. Tato lanovka je dlouhá přibližně 7,5 kilometru a její jízda trvá asi 30 minut, během kterých mohou návštěvníci obdivovat úchvatnou krajinu národního parku Wulingyuan, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.

Kultura a akce

Silnice Velká brána, vinoucí se údolím Tian Men Shan v Číně, není jen obyčejnou dopravní tepnou, jedná se také o dějiště automobilových a cyklistických závodů. Tyto události, přitahující davy nadšenců, otevírají bránu do fascinujícího světa Tian Men Shan a odhalují jeho skryté krásy. Závodní auta prohánějící se po serpentinách a cyklisté zdolávající strmé stoupání v obklopení impozantních hor – to vše vytváří strhující podívanou, která oslovuje jak sportovní fanoušky, tak milovníky adrenalinu. Díky těmto událostem se Tian Men Shan stává stále více vyhledávanou destinací a silnice Velká brána se mění v pulzující centrum kulturního a sportovního dění.

Zdroj info: Carwow.
Zdroj médií: Depositphotos, YouTube (https://youtu.be/zJXyMGEBkU0?si=krdAfZ0Z0xeuxBhk).
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články