PRÁCE 🧰

Pneuservis Karviná - který vybrat

19. 10. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pro svůj vůz pneuservis ve statutárním městě Moravskoslezského kraje? Jaké jsou ceny pneu služeb v Karviné? Podle čeho vybírat a odlišit jednotlivé pneuservisy? Ulehčíme vám volbu kvalitního a spolehlivého pneuservisu v Karviné a jejím okolí.

Pneuservisy Karviná

Podle čeho srovnat pneuservisy

Hledání ideálního pneuservisu, který vám bude vyhovovat, nemusí být tak zdlouhavé, jak se na první pohled může zdát. Prvně si zvolte jakou pneu službu budete potřebovat. Tím se nabídka alespoň trochu zredukuje. Jestli jste typ člověka, který si rád připlatí za dobře odvedenou práci, zvolit můžete autorizované pneuservisy. Pokud se považujete naopak za šetřílka, doporučujeme vybírat spíše z malých lokálních pneuservisů. Filtrovat katalog lze také podle značky vozu - například podle značky Škoda Auto. Určitě je také dobré dát na recenze jiných uživatelů na internetu nebo na zkušenosti přátel či kolegů z práce. Možností je rovněž prohlídka pneuservisu před objednáním.

Pneuservisy Karviná - seznam firem

Kdy je čas na obutí letňáků/zimáků?

Zákon hovoří jasně a to tak, že každý provozovatel motorového vozidla je povinen využívat zimní pneu v období od 1.11. do 31.3., jestliže je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Přezutí na letní pneumatiky má také svá (zákonem nepsaná) pravidla. Nesnažte se ani o dojíždění zimních pneu v létě - gumy mají odlišnou směs a horší přilnavost na vozovce. Pokud nejste na přezutí pneumatik dostatečně zruční nebo chcete ušetřit čas a starosti, objednejte se do pneuservisu. Cena za obutí nové sady gum je okolo 600 až 800 Kč.

Autorizované pneuservisy v Karviné

Defekt pneumatiky - co si počít?

Poškození pláště není tak úplnou raritou, naopak se s tím může jednou za čas setkat každý řidič. Důležité je vědět, jak pneu opravit a co vše funguje. Na trhu lze zakoupit lepící sadu na opravu pneumatiky, která vám od problému účinně ulehčí. Její cena je ale většinou 2 000 Kč. Otázka je tedy, jestli se nevyplatí radši kontaktovat profesionály v pneuservisu. Ti podle rozsahu poškození opraví jednu pneumatiky za 150 - 500 Kč. Demontáž/montáž všech čtyř gum vychází na cca 300 Kč.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Charakteristika profesionálních pneuservisů, do kterých se zaručeně chcete objednat, je inovativní zázemí na úrovni. Vyvažovací závaží, sloupcové zvedáky, zouvačky a vyvažovačky jsou skvělým znamením.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu. Našli jste na webových stránkách pneuservisu, že funguje několik let a chlubí se svou tradicí? Tak jste na dobré cestě - svědčí to o správně nastaveném řádu firmy a celkové spokojenosti stálých zákazníků.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Služby nad rámec. Nezávazné doplňkové služby ocení každý motorista, který se vydal do pneuservisu pouze pro jednu službu. Měření a seřízení geometrie kol nebo uskladnění pneumatik vám ušetří mnoho starostí a času.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Vzdělaný a rychlý personál. Při prohlídce pneuservisu lze zpozorovat úroveň podniku, podle zaměstnanců. Špatná vizitka pneuservisu je, když jim nářadí neustále padá z rukou, nevědí si s úkoly rady a vše jim dlouho trvá.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nižší cena a kvalitně odvedená práce může být to pravé. Malé lokální pneuservisy to mají oproti těm velkým velmi složité. Prosadit se na trhu musí jinak - nižší cenou a kvalitní prací. Očekávat můžete také velkou ochotu a vstřícnost.

Pneuservisy v Karviné a okolí

V Karviné se nachází přes 50 pneuservisů, které nabízí následující služby:

Minimální hodnota dezénu letní a zimní pneu

Pro vaši vlastní bezpečnost není radno podceňovat hloubku dezénu plášťů, která je pro letní pneumatiky 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Vzorek změříte buď podle pětikoruny (neprofesionální způsob, ale funguje) nebo využijete přímo určenou plastovou měrku. Kontrolou pneumatik předejte velké hrozbě - sjetým pneumatikám, ty pak můžou způsobit řadu komplikací na vozovce. Pneumatiky pak můžete mít jakékoliv značky, ale při aquaplaningu nebo smyku vám nepomůžou žádné.

Zajímají vás informace ze světa pneumatik? Jak dopadly testy letních, zimních a celoročních pneu? Všechny publikované články ohledně pneumatik jsme sloučili do sekce pneu rádce Portálu řidiče.

Jak na správné uskladnění pneumatik

Před každou novou sezónou řidiči mění pneumatiky na svém voze a nechávají uskladnit, ty co nepoužijí. Má to ale svá pravidla, která se vyplatí dodržovat. Pokud odložíte pneumatiky špatným způsobem, vymstí se vám to horšími vlastnostmi pneu a zkrácením životnosti plášťů. V pneuservisu se o vaše gumy postarají a budou na 100% připravené pro další období. Cena této služby je 400 Kč.

Pneuservisy pro dodávky v Karviné

Pneu služby v okolních okresech

  • Bruntál - Ve městě, jehož území je rozloženo na hranicích Moravy a Slezska jsou nejžádanější služby výměna, huštění a přezutí pneumatik. Pneu služby v Bruntále naleznete zde.
  • Frýdek-Místek - Spolehlivých a ověřených pneuservisů je ve Frýdku-Místku nespočet, přesně řečeno 85 firem. Vybírat můžete z prodeje pneu, geometrie kol nebo výměny pneumatik.
  • Karviná - Na území historického Těšínského Slezska nalezneme Karvinou, ve které je k dispozici přezutí pneu, vyvážení kol nebo uskladnění pneu. Pneuservisy toho nabízí ale více.
  • Nový Jičín - Vytříbená architektura, krásná příroda a česko-německá historie okouzlí každého. Zákazníci v pneuservisech v Novém Jičíně poptávají huštění, vyvážení a uskladnění plášťů.
  • Opava - Projíždíte zrovna Opavou a potřebujete najít kvalitní pneuservis? V nabídce je převážně prodej pneu, výměna pneu a přezutí pneumatik.
  • Ostrava - V hlavním městě Moravskoslezského kraje můžou řidiči vybírat z téměř 120 pneuservisů, které pro ně zajistí TPMS, protektorování pneu nebo také vyvážení kol.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články