PRÁCE 🧰

Pneumatiky Nexen, vše o značce a kde koupit

6. 3. 2021 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Firma Nexen Tire vznikla v roce 1942 v Jižní Koreji a je tak prvním korejským výrobcem pneumatik. V roce 2014 pak zahájila výstavbu továrny v České republice s cílem vyrábět zde 6 miliónů kusů pneumatik.

Souhrnné informace o značce

Značka Nexen Tire byla založena v roce 1942 v Soulu v Jižní Koreji pod názvem Heung-Tire Company, Nexen Tire Co. Od té doby vyrábí pneumatiky s heslem "Next Century Tire" (překl. Pneumatiky příštího století).

Logo Nexen

Od roku 1956 byla společnost uznána za prvního korejského výrobce pneumatik. V roce 2005 se jí pak podařilo získat patent na výrobu gumových/stratifikovaných silikátových nano-kompozitových pneumatik.

V roce 2014 podepsala firma Nexen Tire smlouvu o stavbě továrny na výrobu pneumatik v České republice. Plánem je vyrábět zde ročně 6 miliónů kusů pneumatik této značky.

Technologie Nexen

Společnost Nexen má vlastní centrum výzkumu a vývoje, které se zabývá vývojem budoucích technologií pro výrobu pneumatik. Vývoj probíhá hlavně v korejském Yangsanu, další výzkumná centra společnosti se pak nachází v USA, Číně a Německu. V těchto výzkumných střediscích jsou vyvíjeny inovativní produkty a technologie, které výrazně zvyšují konkurenceschopnost firmy. 

Jak dopadly pneumatiky Nexen v testech

V dnešní době je firma Nexen jedním z nejvýznamnějších korejských pneumatik a svou pozici udržuje nejen díky využívání nejmodernějších technologických postupů. Pneumatiky Nexen jsou díky výbornému poměru cena/kvalita oblíbené mezi motoristy po celém světě.

Pneumatiky Nexen jsou často testovány nezávislými společnostmi a ve většině případů je jejich hodnocení dobré. Pneu jsou také v hledáčků testů probíhajících v motoristických časopisech.

Rakouská společnost ARBÖ vysoce doporučuje pneumatiky z řady N'FERA Sport. To především díky výborné jistotě jízdy a chování na suché vozovce všeobecně. Mezi účastníky testu získala v těchto oblastech nejvyššího hodnocení a stala se vítězem testu.

Německé firma GTÜ zařadila pneumatiku N'FERA Sport také na první místo žebříčku. Tohoto hodnocení dosáhla pneumatika díky skvělým jízdním vlastnostem a výkonu na suché vozovce. Oceněna byla i za příznivou cenu.

Pneumatiky N'blue HD Plus dosáhly v hodnocení testu Auto Bild uspokojivého hodnocení. Oceněny byly hlavně jízdní vlastnosti a krátká brzdná dráha na mokré vozovce.

Pneumatiky s označením Winguard Sport 2 byly německou společností Auto Bild klasifikovány jako dobré a umístily se na druhém místě v testu. Testovány byly různé vlastnosti od přilnavosti, hlučnosti, ovladatelnosti až po úsporu paliva na mokré nebo zasněžené vozovce.

Při samotném výběru pneumatik je třeba se rozhodovat dle konkrétního modelu. Je zřejmé, že pneumatiky z nižších řad nebo starších generací nebudou dosahovat takových jízdních výsledků jako moderní, kvalitní produkty.

Přednosti pneumatik Nexen

  • Výborné jízdní vlastnosti na suché vozovce
  • Dobrý poměr cena/výkon

Nevýhody pneu Nexen

  • Horší jízda na hraně
  • Vyšší hlučnost některých modelů

Zajímavosti o firmě Nexen

Firma Nexen podporuje vybrané sportovní kluby a události. Angažuje se například v Premier League, kde oficiálně podporuje klub Manchester City FC. V německé Bundeslize pak spolupracuje s klubem Eintracht Frankfurt. Kromě evropských klubů se společnost Nexen angažuje i v australské A-LEAGUE, ve které si ke spolupráci vybrala klub Melbourne City FC. 

Kromě fotbalu se firma Nexen zaměřuje i na hokej. Jeden z klubů, se kterými spolupracuje je přímo z České republiky. Jedná se o BK Mladá Boleslav

Kromě podpory hokejového klubu pomáhá společnost Nexen v Česku i prostřednictvím nadačního fondu Nexen Tire Europe. Ten se soustředí hlavně na činnosti v oblasti ochrany životního prostředí na Žatecku a v jeho okolí. 

Firma Nexen získává ceny za design po celém světě. Oceněna byla například americkou cenou IDEA, německou iF Desing Award, japonskou Good Desing Award.

Řady pneumatik Nexen

Pod značkou Nexen můžete najít pneumatiky řad N'FERA, N'BLUE a Winguard. Každá z těchto řad pak obsahuje několik typů pneumatik rozdělených podle použití nebo klíčových vlastností. Pneumatiky Nexen jsou vyráběny jak pro osobní vozy, tak i SUV nebo dodávky.

Videa o značce Nexen

Zdroj médií: nexen.

Podobné články